Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στους τομείς Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Μηχανικού Εξοπλισμού και Θαλάσσιας Τεχνολογίας

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία.

Την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων "MariMatch - EUROPORT 2017" διοργανώνει στις 8-9 Νοεμβρίου 2017 το ευρωπαϊκό δίκτυο Εnterprise Europe Network στο Ρότερνταμ (Ολλανδία). Η εκδήλωση αφορά στους τομείς της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του Μηχανικού Εξοπλισμού και της Θαλάσσιας Τεχνολογίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης EUROPORT 2017 (7-10 Νοεμβρίου). Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης  (ΕΚΤ), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς που επιδιώκουν ερευνητικές, τεχνολογικές αλλά και επιχειρηματικές συνεργασίες και θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία, να ενημερωθούν για καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα που είναι σε στάδιο αξιοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η EUROPORT είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση για Καινοτόμες Τεχνολογίες και Σύνθετη Ναυπηγική.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους (αναζήτηση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, και τεχνολογικών προϊόντων) μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2017. Οι αιτήσεις για τις συναντήσεις πραγματοποιούνται από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση.

Η εγγραφή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, άλλα δεν περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Φανή Λαμπριανίδου, τηλ.: 210 7273954, email: lamprianidou@ekt.gr, Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, τηλ.: 210 7273954, email: cpascual@ekt.gr ).

Σημειώνεται ότι το Enterprise Europe Network-Hellas, ελληνικός κόμβος του παγκόσμιου δικτύου Enterprise Europe Network, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις με εξωστρεφή και καινοτόμο προσανατολισμό, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. To Enterprise Europe Network-Hellas, το οποίο λειτουργεί από το 2008 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελείται από 12 οργανισμούς (ερευνητικοί και τεχνολογικοί οργανισμοί, σύνδεσμοι επιχειρήσεων, επιμελητήρια, αναπτυξιακή εταιρεία), κατανεμημένους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διευκολύνουν την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέες αγορές, την πρόσβαση σε ιδιωτική και δημόσια χρηματοδότηση, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη διαχείριση της καινοτομίας, την ευθυγράμμιση με ευρωπαϊκές πολιτικές και τη συμμετοχή των εταιρειών σε διαβουλεύσεις για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network-Hellas, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης