Επιχειρηματικές και Τεχνολογικές Συναντήσεις στον τομέα των Βιοεπιστημών

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία.

Η εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων «Meet in Italy for Life Sciences (MIT4LS2017)» πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις 11-13 Οκτωβρίου 2017 στο Τορίνο. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός σε διεθνές επίπεδο στον τομέα των Βιοεπιστημών, περιλαμβάνοντας δραστηριότητες δικτύωσης, επιχειρηματικές συναντήσεις, συναντήσεις για αναζήτηση εταίρων, θεματικά εργαστήρια και, στο τέλος, ένα συνέδριο για τις βασικές τάσεις και τις στρατηγικές καινοτομίας στον τομέα των Βιοεπιστήμων.  Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να προβάλουν ερευνητικά αποτελέσματα και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές και τεχνολογικές συνεργασίες, διευρύνοντας το δίκτυο των επαφών τους ανάμεσα σε μία μεγάλη κοινότητα που αποτελείται από υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, εταιρείες, ερευνητικά εργαστήρια, πανεπιστημιακές κλινικές, κέντρα υγείας, επενδυτές, περιφερειακούς φορείς και επαγγελματικές ενώσεις, clusters, τεχνολογικά πάρκα και incubators, μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, τα θεματικά πεδία της εκδήλωσης είναι τα εξής:

  • Βιοτεχνολογίες,
  • Ιατροτεχνολογικά προϊόντα,
  • Φαρμακευτικά και  and φαρμακοτρόφιμα,
  • ΤΠΕ για την Υγεία,
  • Σχετικές υπηρεσίες και προϊόντα

Δεδομένων των ειδικών χαρακτηριστικών και της αριστείας που έχει επιδείξει το Πεδεμόντιο σε δύο συγκεκριμένα πεδία καινοτομίας, για φέτος θα παρουσιαστούν και τα θεματικά πεδία της Αεροναυτικής και του Αθλητισμού ως τομείς «γόνιμης συνεργασίας», με ειδική αναφορά στην πρόληψη, την μακρόθεν διαχείριση, την προσωποποιημένη θεραπεία και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

  • B2B Διμερείς Επιχειρηματικές Συναντήσεις: 11-12 Οκτωβρίου
  • Επιχειρηματικό Φόρουμ για την Ιατρική Περίθαλψη στην Ιταλία: 11-12 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δεχθούν συμβουλές από μέντορες και θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε υποψήφιους επενδυτές
  • Θεματικά εργαστήρια: 11-12 Οκτωβρίου. Εις βάθος συναντήσεις σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία και συζητήσεις με διεθνείς ομιλητές
  • Διεθνές Συνέδριο «Η αξία της Υγείας: Η προσέγγιστη των 4 Ps και το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης»: 13 Οκτωβρίου

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους (αναζήτηση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, και τεχνολογικών προϊόντων) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Οι αιτήσεις για τις συναντήσεις πραγματοποιούνται από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, τηλ.:210 7273920, email: cpascual@ekt.gr)

Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται από μέλη του Enterprise Europe Network και του Fit for Health 2.0., και διάφορους άλλους εταίρους, μεταξύ των οποίων η ένωση Confindustria Piemonte και το περιφεριειακό hub καινοτομίας στον τομέα της Υγείας, η BioPmed υπό τη διαχείριση του Bioindustry Park Silvano Fumero S.p.A, η Περιφέρεια Πεδεμόντιου, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Τορίνο, το National Life Sciences Cluster κ.ά.

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες, με 3.000 εμπειρογνώμονες σε 600 οργανισμούς και καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες. Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, το Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas (www.enteprise-hellas.gr), του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.  

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network-Hellas