Επιχειρηματικές και Τεχνολογικές Συναντήσεις για Clusters στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί μία ευκαιρία δικτύωσης στα ευρωπαϊκά cluster που δραστηριοποιούνται στους τομείς των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, της κυκλικής οικονομίας, των μεταφορών, των έξυπνων πόλεων, της αγροτεχνολογίας και της αυτοκίνησης.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, σε συνεργασία με το Cluster House Serbia και το European Cluster Collaboration Platform (ECCP), διοργανώνουν εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι στις 28 Ιουλίου 2017.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί μία ευκαιρία δικτύωσης στα ευρωπαϊκά cluster που δραστηριοποιούνται στους τομείς των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, της κυκλικής οικονομίας, των μεταφορών, των έξυπνων πόλεων, της αγροτεχνολογίας και της αυτοκίνησης.

Η τοποθεσία της εκδήλωσης αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και την πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος στη σχετική ιστοσελίδα της εκδήλωσης. Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στο morgane.veilletlavallee@inno-group.com έως τις 28 Ιουλίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (Βάγια Πιτέλη, piteli@praxinetwork.gr) και τον ΣΒΒΕ (Κατερινα Τζιτζινού, k.tzitzinou@sbbe.gr).

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες, με 3.000 εμπειρογνώμονες σε 600 οργανισμούς και καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες. Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, το Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas (www.enteprise-hellas.gr), του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network - Hellas, European Cluster Collaboration Platform