Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων.

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στη Στερεά Ελλάδα υπέγραψαν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, και η Ελένη Κολιοπούλου ,Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ), μέλος του Enterprise Europe Network - Hellas, του μεγαλύτερου δικτύου που παρέχει oολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η συνεργασία των δύο φορέων εστιάζει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εµπειριών και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν:

• Στην αξιοποίηση των χρηµατοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράµµατα, σε τοµείς της οικονοµίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και καινοτοµία.

• Στην παροχή έγκαιρης ενηµέρωσης και πληροφοριακού υλικού σε ευρωπαϊκά θέµατα, ευρωπαϊκή νοµοθεσία, θέµατα περιφερειακών πολιτικών κ.ά.

• Στη διοργάνωση ηµερίδων και εκπαιδευτικών σεµιναρίων σε θέµατα επιχειρηµατικότητας, πνευµατικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκών και εθνικών χρηµατοδοτικών προγραµµάτων κ.ά.

• Στην από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο ευρωπαϊκών εκστρατειών.

• Στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηµατικής δραστηριότητας και της προβολής των ΜµΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των προϊόντων τους και υπηρεσιών τους, σε νέες αγορές.

• Στην από κοινού υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραµµάτων και έργων τοπικής ανάπτυξης κοινού ενδιαφέροντος.

• Στην ουσιαστική υποβοήθηση της εφαρµογής της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και της διαδικασίας επιχειρηµατικής ανακάλυψης.

• Στη δηµιουργία νέων ευκαιριών για νέα επιχειρηµατικότητα, νέα προϊόντα και συνεργασίες.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Η Περιφέρειά µας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσει τη εξωστρέφειά της. Θέλουµε να στείλουµε ένα ηχηρό µήνυµα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι είµαστε φιλόξενοι και µπορούµε να υποδεχθούµε επενδύσεις, µε στόχο τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό είναι και το µεγάλο µας στοίχηµα. Η σηµερινή συµφωνία είναι εξαιρετικά σηµαντική για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί συνεργαζόµαστε πλέον και επίσηµα µε τον Σύνδεσµο Βιοµηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. ∆εν πρέπει να ξεχνάµε ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σε αυτή την κρίση. Που εξακολουθούν να προσφέρουν δουλειές και να δίνουν καθηµερινά τη µάχη, πολλές φορές ενάντια στο ίδιο το κράτος. Αυτές, τις χρειαζόµαστε ζωντανές, δυνατές και οφείλουµε να τις ενισχύουµε µε κάθε ευκαιρία. ∆εύτερον, γιατί η Περιφέρειά µας πλέον θα µπορεί να συµµετέχει στο Enterprise Europe Network, ένα σπουδαίο δίκτυο 600 φορέων από 60 χώρες της Ευρώπης που θα µας επιτρέψει να ανοίξουµε νέους δρόµους για την επιχειρηµατικότητα στη Στερεά Ελλάδα».

Με 3.000 εμπειρογνώμονες σε 600 οργανισμούς και καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες. Τα γραφεία του δικτύου σε κάθε χώρα παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, διεθνούς συνεργασίας και καινοτομίας ώστε να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεων να αναπτυχθούν διεθνώς. Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, το Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας