Νέος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή INNOVATHENS για τις Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη νέων δημιουργικών επιχειρηματικών σχημάτων έξυπνης εξειδίκευσης στον ευρύτερο τομέα του πολιτισμού.

Ξεκίνησε ο 5ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή που διοργανώνουν το INNOVATHENS και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), μαζί με μία σειρά παράλληλων ενημερωτικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα με θέμα τις «Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» (Creative and Cultural Industries), όπως εκδόσεις, μουσική, παραστατικές τέχνες, τηλεόραση, κινηματογράφος, ραδιόφωνο, e-games, λογισμικό, εικαστικές τέχνες, σχεδιασμός, αρχιτεκτονική και διαφήμιση.

Ο 5ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή είναι ένα τρίμηνο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τους τομείς των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών μέσω ταχύρρυθμης συμβουλευτικής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη νέων δημιουργικών επιχειρηματικών σχημάτων έξυπνης εξειδίκευσης στον ευρύτερο τομέα του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα του Επιχειρηματικού Επιταχυντή απευθύνεται σε ομάδες που έχουν μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να τη μετατρέψουν σε νεοφυή επιχείρηση (startup), σε υφιστάμενες startups που θέλουν να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές τους λειτουργίες και σε εταιρείες που σκοπεύουν είτε να αναπτυχθούν περαιτέρω είτε να διαφοροποιήσουν τη δραστηριότητά τους.

Το τρίμηνο αυτό πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας περιλαμβάνει:

• Διάγνωση επιχειρηματικών αναγκών
• Σεμινάρια ενίσχυσης όλων των επιχειρησιακών λειτουργιών, όπως η διοίκηση, η διαχείριση προσωπικού, το marketing, οι δημόσιες σχέσεις και η οικονομική διαχείριση
• Εξατομικευμένο mentoring και coaching από επιτυχημένους επιχειρηματίες και αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς
• Έναν φιλικό, νεανικό και συνεργατικό χώρο με υπερσύγχρονες υποδομές για συναντήσεις και εργασίες περιορισμένου χρόνου

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα ξεκίνησαν στις 26 Ιουλίου και έχουν καταληκτική ημερομηνία στις 3 Οκτωβρίου 2016. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Οκτωβρίου και η έναρξη του προγράμματος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από INNOVATHENS