Εκδήλωση εύρεσης εταίρων για τις νέες προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020 στον τομέα της Υγείας

Η εκδήλωση «Health Partnering Day 2016» αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την εύρεση των κατάλληλων εταίρων και τη δημιουργία επιτυχημένων ερευνητικών κοινοπραξιών για υποβολή προτάσεων στις νέες προκηρύξεις για το 2017 στον τομέα της Υγείας.

Την εκδήλωση εύρεσης εταίρων «Health Partnering Day 2016» διοργανώνουν στις 7 Ιουλίου 2016 στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) τα ευρωπαϊκά έργα Fit for Health 2.0 και Health-NCP-Net 2.0. Η εκδήλωση έχει στόχο την εύρεση εταίρων για τις νέες προκηρύξεις του 2017 στον τομέα της Υγείας του προγράμματος Ορίζοντας 2020 για την Έρευνα και Καινοτομία. Πραγματοποιείται, δε, στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κοινωνική Πρόκληση 1 «Υγεία, Δημογραφική Αλλαγή και Ευεξία» στις 8 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών φορέων στην εκδήλωση. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, σε πανεπιστήμια, ερευνητικούς οργανισμούς και σε ενδιαφερόμενους φορείς εντός και εκτός Ευρώπης που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις στις νέες προκηρύξεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο στις συναντήσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων, ενώ έχουν προγραμματιστεί και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με υποστηρικτικά μέτρα για τα έργα στον τομέα της Υγείας, καθώς και 5λεπτες παρουσιάσεις ερευνητών και επιχειρηματιών σχετικά με τις ιδέες τους για τα έργα.

Κύρια θέματα της εκδήλωσης είναι:

• Κατανόηση της υγείας, της ευεξίας και της ασθένειας
• Πρόγνωση ασθενειών
• Θεραπεία και διαχείριση ασθενειών
• Ενεργός γήρανση και αυτοδιαχείριση της υγείας
• Μέθοδοι και δεδομένα
• Δραστηριότητες συντονισμού
• Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες σε έργα στον τομέα της Υγείας
• Βιώσιμη επισιτιστική ασφάλεια – πτυχές της υγείας

Το Πρόγραμμα Εργασίας 2016-2017 για την Κοινωνική Πρόκληση 1 «Υγεία, Δημογραφική Αλλαγή και Ευεξία» του Ορίζοντα 2020 έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ ως εναρκτήρια ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων στις νέες προκηρύξεις έχει οριστεί η 29η Ιουλίου. Η εκδήλωση «Health Partnering Day 2016» αποτελεί, επομένως, μία μοναδική ευκαιρία για την εύρεση των κατάλληλων εταίρων και τη δημιουργία επιτυχημένων κοινοπραξιών για υποβολή προτάσεων στις νέες προκηρύξεις στον τομέα της Υγείας.

Καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή στην εκδήλωση «Health Partnering Day 2016» είναι η 2 Ιουνίου ή έως ότου συμπληρωθεί το όριο του αριθμού συμμετεχόντων. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται το ΕΚΤ συμμετέχει, ως εταίρος, στο ευρωπαϊκό έργο Fit for Health 2.0, στόχος του οποίου είναι η προώθηση και ενίσχυση της βιώσιμης συμμετοχής της ευρωπαΪκής βιομηχανίας στον τομέα της υγείας στον Ορίζοντα 2020, καθώς και στο έργο Ηealth-NCP-Net 2.0, το οποίο ενισχύει τις υπηρεσίες των Εθνικών Σημείων Επαφής της Κοινωνικής Πρόκλησης 1 του Ορίζοντα 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, τηλ.: 210 7273920, e-mail: cpascual@ekt.gr).

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης