Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Υγείας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Medica 2015

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, που ενδιαφέρονται για διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο. Επίσης, ερευνητές θα μπορούν να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα που βρίσκονται ήδη σε στάδιο αξιοποίησης.

Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Υγείας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Medica 2015, διοργανώνει το Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το έργο Fit for Health 2.0, στις 17-19 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ (Γερμανία). Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, που ενδιαφέρονται για διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο. Επίσης, ερευνητές θα μπορούν να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα που βρίσκονται ήδη σε στάδιο αξιοποίησης.

Η έκθεση MEDICA είναι το σημαντικότερο σημείο συνάντησης του τομέα της ιατρικής, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διοργάνωση παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συναντήσουν προμηθευτές νέων τεχνολογιών από όλο τον κόσμο και να αναπτύξουν διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες. Κατά την περσινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν 800 συναντήσεις με 225 συμμετέχοντες από 28 χώρες.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να προβάλουν ερευνητικά αποτελέσματα που είναι σε στάδιο προώθησης/αξιοποίησης και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές και τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο μέσα από διμερείς συναντήσεις 30 λεπτών με επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους (αναζήτηση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, και τεχνολογικών προϊόντων) μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2015. Οι αιτήσεις για τις συναντήσεις πραγματοποιούνται έως και τις 9 Νοεμβρίου 2015. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση.

Η εγγραφή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, άλλα δεν περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση. Περιμένοντας και την επίσημη επιβεβαίωση από την ΕΕ, οι συντονιστές ή εταίροι που θέλουν να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα από έργα του 7ου ΠΠ ή του Ορίζοντα 2020 στον τομέα της Υγείας και είναι υπό εξέλιξη, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα έξοδα ταξιδιού για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση από τα έργα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, τηλ.:210 7273920, email: cpascual@ekt.gr)

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network-Hellas