Δρ Κατερίνα Πλακίτση

Καθηγήτρια, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Πανεπ. Ιωαννίνων

Η Κατερίνα Πλακίτση είναι Καθηγήτρια της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Κοινωνικοπολιτισμική έρευνα και την Έρευνα για τη Δραστηριότητα και ιδρυτικό μέλος της θεματικής ενότητας ISCAR–STEM. Έχει σπουδάσει Φυσική και Παιδαγωγικά με κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα: έννοιες και θεωρίες της Διδακτικής των Φ.Ε., άτυπες μορφές εκπαίδευσης στις Φ.Ε.δραστηριότητες για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Έχει συγγράψει Προγράμματα Σπουδών Φ.Ε., Σχολικά Εγχειρίδια, βιβλία για τη Διδακτική των Φ.Ε., άρθρα σε διεθνή περιοδικά και εκδίδει το περιοδικό Διδασκαλία των Φ.Ε.: Έρευνα και Πράξη. Είναι επιστημονικώς υπεύθυνη σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, σε Προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg (Greece-Albania: SOLIS), ερευνητικά έργα περιφερειακής αριστείας και έχει ιδρύσει την διεθνή ερευνητική ομάδα @formal and informal science education (@fise group).

Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου του Π.Τ.Ν. για τη Διδακτική των Θετικών Επιστημών και την Εκπαίδευση για την Αειφορία. Είναι Διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: Επιστήμες του Περιβάλλοντος και Εκπαίδευση για την Αειφορία, σε συνεργασία των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων α) Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών (επισπεύδον Τμήμα), β) Ιατρικής και γ) Βιολογικών Εφαρμογών -Τεχνολογιών.