Δρ. Άρτεμις Γεωργίου

Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Αμερ. Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Κύπρου & ERC Grantee 2020

Η Δρ. Άρτεμις Γεωργίου είναι αρχαιολόγος με ειδίκευση στους προϊστορικούς πολιτισμούς της Μεσογείου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές σε επίπεδο μάστερ και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Λεβέντη, την Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία Ηνωμένου Βασιλείου και άλλους φορείς.

Με την ολοκλήρωση της διδακτορικής της διατριβής, έλαβε μεταδιδακτορική χορηγία από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Marie Sklodowska Curie, ύψους 100,000 ευρώ, η οποία υλοποιήθηκε μεταξύ 2013-2017 στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αυτή την περίοδο εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Αμερικάνικο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Κύπρου. Συμμετέχει σε πολλά ανασκαφικά και ερευνητικά αρχαιολογικά προγράμματα που διεξάγονται στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ. Πρόσφατα, έλαβε μια από τις εξαιρετικά ανταγωνιστικές χορηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC Starting Grants) και από τον Ιούνιο του 2021 θα διευθύνει μια ερευνητική ομάδα με χορηγία ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποσαφήνιση των εμπορικών δικτύων και διαπολιτισμικών επαφών στην ανατολική Μεσόγειο της 2ης και 1ης χιλιετίας π.Χ.