Εκδήλωση "Δράσεις διασύνδεσης της έρευνας με την αγορά με έμφαση στον κλάδο του Πολιτισμού και Τουρισμού"

Πότε και πού;

14.12.2023
κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, Μοσχάτο

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), εταίρος στην Κοινοπραξία του Κόμβου Smart Attica - European Digital Innovation Hub, σας προσκαλεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 (ώρες 17.00-19.00) σε εκδήλωση με τίτλο "Δράσεις διασύνδεσης της έρευνας με την αγορά με έμφαση στον κλάδο του Πολιτισμού και Τουρισμού" στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στο Μοσχάτο (Πειραιώς 74), Μοσχάτο, κτίριο Εθνικής Τράπεζας (https://maps.app.goo.gl/wRLJtYGnvoabGrNn9)

Την εκδήλωση διοργανώνουν το ΕΚΤ, το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ίδρυμα Ωνάση.

Στόχος της εκδήλωσης ειναι η γνωριμία με τους φορείς του Κόμβου Smart Attica και τις δράσεις του. Ειδικότερα, ερευνητικές ομάδες, startups και μεμονωμένοι ερευνητές που αναπτύσσουν τεχνολογικές λύσεις, θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν συνέργειες με μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Κλάδο του Πολιτισμού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα Proof of Concept στον Πολιτισμό που στόχο έχει να χρηματοδοτήσει τέτοιες προσπάθειες.

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Smart Attica στοχεύει να υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να διαδώσει τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Tεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), της Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων (HPC) και της Kυβερνοασφάλειας (Cybersecurity), τόσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και στη δημόσια διοίκηση. Eστιάζει σε τρεις κρίσιμους επιχειρηματικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στην Περιφέρεια Αττικής και σε όλη την επικράτεια:

  • Ενέργεια και Περιβάλλον
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα και Κινητικότητα
  • Πολιτισμός και Τουρισμός

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη όμως απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ακολουθείται σειρά προτεραιότητας.

Διοργάνωση