Innovation matchmaking event European Defence Fund Greece – The Netherlands

Πότε και πού;

08.05.2023

Διεθνής εκδήλωση διμερών συναντήσεων για ερευνητικές συνεργασίες στον τομέα της άμυνας με τίτλο “Innovation matchmaking event European Defence Fund Greece – The Netherlands” διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στην Αθήνα το ευρωπαϊκό δίκτυο Enterprise Europe Network και η Netherlands Enterprise Agency (RVO), στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA.

Τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών στην εκδήλωση δικτύωσης υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), συντονιστής του Enterprise Europe Network Hellas και Εθνικό Σημείο Επαφής για τη θεματική των Ψηφιακών Τεχνολογιών, της Βιομηχανίας και του Διαστήματος (Cluster 4) στον Ορίζοντα Ευρώπη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με σκοπό τη δικτύωση ελληνικών και ολλανδικών οργανισμών και εταιριών στο πλαίσιο της δημιουργίας κοινοπραξιών για υποβολή προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (European Defence Fund), την ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, την ανταλλαγή πληροφοριών για τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και οποιανδήποτε ενδιαφερόμενο.

Η Διεθνής Έκθεση DEFEA για την Άμυνα και την Ασφάλεια, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται η εκδήλωση δικτύωσης, θα λάβει χώρα το διάστημα 9-11 Μαΐου στην Αθήνα (Metropolitan Expo) από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Στη DEFEA συμμετέχουν διεθνείς εταιρείες και οργανισμοί που θα παρουσιάσουν επίγεια, θαλάσσια και αεροδιαστημικά αμυντικά συστήματα για την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Απευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας, τους ηγέτες της αμυντικής βιομηχανίας, της εθνικής ασφάλειας και της κυβερνοασφάλειας.

Την έκθεση επισκέπτονται διεθνείς αποστολές, διακεκριμένοι παράγοντες, κυβερνητικοί, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, ανώτερα στελέχη και στρατιωτικοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την περιοχή των Βαλκανίων, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική ,την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Περισσότεροι από 12.129 επισκέπτες από 54 χώρες επισκέφθηκαν την έκθεση DEFEA 2021.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας αποτελεί τη βασική πρωτοβουλία της Επιτροπής Επιτροπής για τη στήριξη, με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, της συνεργατικής έρευνας και της ανάπτυξης αμυντικών δυνατοτήτων. Στο πλαίσιο του επόμενου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της Ένωσης (2021-2027) το Ταμείο θα στηρίζει οικονομικά κοινοπραξίες εταιρειών από διαφορετικά κράτη μέλη που αναλαμβάνουν έργο συνεργατικής έρευνας στον τομέα της άμυνας και την ανάπτυξη αμυντικών προϊόντων και τεχνολογιών. Το Ταμείο περιλαμβάνει επίσης μηχανισμούς που θα τονώσουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αλυσίδων εφοδιασμού.

Για την περίοδο 2021-2027, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας θα διαθέσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ για αμυντική έρευνα και ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρησιακούς και τεχνολογικούς τομείς (γη, θάλασσα, αέρας, διάστημα, κυβερνοχώρος, πληροφορίες, ενέργεια, υλικά, κ.λπ.) μέσω ετήσιων προγραμμάτων εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις τεχνολογικές και επιχειρηματικές συναντήσεις “Innovation matchmaking event European Defence Fund Greece – The Netherlands” καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη σχετική πλατφόρμα εγγραφής μέχρι τις 8 Μαΐου 2023. Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης (Ρηγίλλης 1, Αθήνα) και θα προγραμματιστούν εκ των προτέρων μέσω της πλατφόρμας b2match. 

Κατά την εγγραφή, στο πεδίο γραφείο υποστήριξης - Support Office, μπορούν να επιλέξουν «GR National Documentation Centre EKT», προκειμένου να υποστηριχθούν από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (Γιώργος Μέγας, Συντονιστή των Εθνικών Σημείων Επαφής στο ΕΚΤ, email: megas@ekt.gr).

Διοργάνωση