Διαδικτυακό Εργαστήριο Δικτύωσης: Νοσοκομεία & Startups

Πότε και πού;

12.07.2022
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ πραγματοποιούν Διαδικτυακό Εργαστήριο Δικτύωσης του έργου SymbIASIS, στο πλαίσιο του EIT Health, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, 12:30–14:30 μμ. ώρα Ελλάδας.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δικτύωση και η γνωριμία των εκπροσώπων (Ambassadors) των Νοσοκομείων/Κλινικών με τις επιλεγμένες Νεοφυείς Επιχειρήσεις του προγράμματος. 

Το πρωτοποριακό έργο SymbIASIS (=Συμβίωση + Ίασις), που υλοποιείται από το EIT Health και συντονίζεται από το ΕΚΤ σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, ξεκίνησε μόλις πρόσφατα και έρχεται να συνδέσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νοσοκομεία και νεοφυείς επιχειρήσεις. Στόχος του είναι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ νοσοκομείων και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, η δικτύωση και διερεύνηση συνεργασιών ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συντονιστές του έργου από το ΕΚΤ Γιώργο Μέγα, συντονιστή του EIT Health HUB, τηλ. 2102204921, megas@ekt.gr και Βαρβάρα Βασιλάκη, EIT Health HUB project manager, τηλ. 2102204912, vasilaki@ekt.gr.

Το έργο SymbIASIS

Στόχος του SymbIASIS είναι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ νοσοκομείων και startups στον τομέα της υγείας, η διάχυση γνώσης και εμπειρίας, η δικτύωση για διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ νοσοκομείων και νεοφυών επιχειρήσεων, ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, να σχεδιαστούν λαμβάνοντας υπόψη τους χρήστες/αγορά, να δοκιμαστούν σε πραγματικό περιβάλλον, ώστε να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην υγεία και στις ζωές των ασθενών, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του έργου, πραγματοποιείται η χαρτογράφηση των αναγκών και της εξειδίκευσης των νοσοκομείων, καθώς και των λύσεων των νεοφυών επιχειρήσεων, η αντιστοίχιση των αναγκών με τις λύσεις, η διερεύνηση για την ανάπτυξη συνεργασιών, η διεξαγωγή εξειδικευμένων co-creation και εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Το έργο έρχεται να καλύψει την ανάγκη διασύνδεσης των νοσοκομείων με τις startups του τομέα, ώστε τα νοσοκομεία να εκσυγχρονιστούν, να μετασχηματιστούν ψηφιακά με μεθόδους ανοιχτής καινοτομίας ή/και innovation procurement, ενώ παράλληλα και οι Startups να επικυρώσουν (validate) τις τεχνολογικές τους λύσεις σε πραγματικό περιβάλλον με πιλοτικές ή προ-πιλοτικές δοκιμές.

Διοργάνωση