Κύκλος Διαδικτυακών Σεμιναρίων "Real Skills for Scientists - Ιατρικές Επιστήμες". Webinar 2: Πρόσβαση σε χρηματοδότηση, δικτύωση και επιχειρηματικότητα

Πότε και πού;

26.05.2022
Διαδικτυακά

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», σε συνεργασία με το R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, διοργανώνει τον νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων "Real Skills for Scientists" στις 19 και 26 Μαΐου 2022. Μετά τους τέσσερις επιτυχημένους κύκλους webinars, με αντικείμενο τις Επιστήμες Ζωής, τις Επιστήμες ΤΠΕ και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, το Real Skills for Scientists επιστρέφει τον Μάιο με τη διοργάνωση του πέμπτου κύκλου στον τομεά των Ιατρικών Επιστημών.

Ο κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων, που αποτελείται από 2 webinars με καταρτισμένους ομιλητές σε θεματικές όπως η ιατρική επιχειρηματικότητα, η έρευνα των φαρμάκων στη βιομηχανία, όπως και η Κλινική Ιατρική, κ.ά. απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες ερευνητές καθώς και νέους ερευνητές, όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες αλλά και νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα  και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών.

Το 2ο webinar θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Μαΐου 2021 (ώρα 17.00-18.30). Στο πλαίσιο του webinar, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους σε καταξιωμένους ερευνητές για τoυς τρόπους χρηματοδότησης της έρευνάς τους ή/και της επιχείρησής τους, αλλά και να δικτυωθούν με τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας, R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει ερωτήσεις σε ειδικό Q&A session, στο οποίο οι ομιλητές θα απαντήσουν ζωντανά.

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr.

Δείτε εδώ για το 1ο webinar (19/05/2022) του κύκλου.