Smart Agrifood Summit 2021: Επιχειρηματικές και ερευνητικές συναντήσεις για την ψηφιοποίηση και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα

Πότε και πού;

30.09.2021 έως 01.10.2021
Μάλαγα Ισπανίας και Διαδικτυακά

Διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών διαδικτυακών συναντήσεων διοργανώνει το δίκτυο Enterprise Europe Network και το Junta de Andalucia στο πλαίσιο του “Smart Agrifood Summit 2021” στις 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί onsite στη Μάλαγα Ισπανίας αλλά και διαδικτυακά. Η συμμετοχή ελληνικών φορέων, επιχειρήσεων και ερευνητών στην εκδήλωση υποστηρίζονται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), συντονιστή του Enterprise Europe Network-Hellas, ελληνικού κόμβου του ευρωπαϊκού δικτύου.

Από τους κύριους στόχους της εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση σχετικά με τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες στον κλάδο, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η δικτύωση και επίτευξη συνεργασιών μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων έρευνας και ανάπτυξης με σκοπό τη διεθνοποίηση και τη δημιουργία καινοτόμων οικοσυστημάτων μέσα στην Ευρώπη πάνω στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μερικές από τις βασικές θεματικές στις οποίες θα δοθεί έμφαση είναι οι επενδύσεις και η χρηματοδότηση στον αγροδιατροφικό τομέα, η βιολογική καλλιέργεια και παραγωγή, η ενέργεια, η βιωσιμότητα, η διαχείριση υδατικών πόρων, η έξυπνη καλλιέργεια, η ασφάλεια τροφίμων και η γεωργία ακριβείας. Επιπρόσθετα, οι νέες τεχνολογίες και καινοτομίες σχετικά με τον αυτοματισμό, την ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τα συστήματα πρόβλεψης, το blockchain γεωργικών προϊόντων καθώς και θέματα κυβερνοασφάλειας στην αλυσίδα της αγροδιατροφής. Τέλος το παρόν θα δώσουν εταιρείες από τον τομέα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας και της δασοκομίας.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προεγγραφή εδώ ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά την εγγραφή σας, στο πεδίο γραφείο υποστήριξης - Support Office, μπορείτε να επιλέξετε ΕΚΤ, προκειμένου να υποστηριχθείτε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (Βαρβάρα Βασιλάκη, 210 2204912, email: vasilaki@ekt.gr).