Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Ευκαιρίες χρηματοδότησης για Startups στον τομέα της υγείας

Πότε και πού;

25.02.2020
Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ, Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 1, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ, και το NBG Business Seeds, διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Ευκαιρίες χρηματοδότησης για Startups στον τομέα της υγείας από το EIT Health” την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 (ώρες 16.00-19.00).

Τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες θα παρουσιάσει o κ. Tamas Bekasi από το EIT Health Innostars, ειδικός για τα προγράμματα Business Creation (Innostars, Headstart, Health Catapult, Investors Network κ.ά.). 

Θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, από τον κ. Βασίλη Σιέμο, καθώς και ο επιταχυντής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, NBG Business Seeds από τον Δρ. Σπύρο Αρσένη.

Επίσης, θα παρουσιαστούν υποστηρικτικές υπηρεσίες του Enterprise Europe Network καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης του European Innovation Council, όπως το εργαλείο για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον Ορίζοντα 2020 από τον κ. Γεώργιο Μέγα, στέλεχος του ΕΚΤ. Τέλος, το κοινό θα ενημερωθεί για τις δράσεις του νέου έργου στο οποίο συμμετέχει το ΕΚΤ, με τίτλο Startup3 της πρωτοβουλίας Startup Europe for Growth and Innovation Radar.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου είναι ο ελληνικός κόμβος του ΕΙΤ Health, της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας για την καινοτομία στον τομέα της υγείας.

Παράλληλα, συμμετέχει ως συντονιστής στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network - Hellas, τον ελληνικό κόμβο του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο ενώ αποτελεί Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την έρευνα και την καινοτομία.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του κτηρίου του Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 1, Πλατεία Κλαυθμώνος, 10561 Αθήνα. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι 40 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα και την πρόσκληση της εκδήλωσης εδώ

Η αίθουσα διεξαγωγής του σεμιναρίου έχει περιορισμένη χωρητικότητα και γι' αυτό τον λόγο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διοργάνωση