Σεμινάριο για νέους ερευνητές Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών για την Ανοικτή Επιστήμη και τη διαχείριση ερευνητικών δεδομένων

Πότε και πού;

05.06.2018
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Media-ΕΚΤ)

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο OpenAIRE2020 και Εθνικός Κόμβος σε θέματα Ανοικτής Πρόσβασης στον Ορίζοντα 2020 (OpenAIRE NOAD), διοργανώνει την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 (10.00-15.00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό έργο FOSTER, σεμινάριο για νέους ερευνητές στον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΑΚΕ), για την Ανοικτή Επιστήμη και τη διαχείριση των ερευνητικών δεδομένων.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο την εξοικείωση νέων ερευνητών με τις έννοιες της Ανοικτής Επιστήμης και τα εργαλεία υποστήριξης των ερευνητών. Οι συμμετέχοντες ερευνητές θα έχουν τη δυνατότητα -με αναφορά στα έργα που υλοποιούν- να παρουσιάσουν και να συζητήσουν για τις πρακτικές που χρησιμοποιούν για τη διαχείριση των ερευνητικών τους δεδομένων και να μάθουν να καταρτίζουν σχέδια διαχείρισης δεδομένων. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει επίσης παρουσίαση χρηματοδοτικών ευκαιριών και δράσεων δικτύωσης για ερευνητές στους τομείς των ΑΚΕ (Ορίζοντας 2020 και Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας).

Λόγω του περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν έως Παρασκευή 11/05 σύντομο βιογραφικό σημείωμα και σύντομη περιγραφή του έργου το οποίο υλοποιούν, καθώς και το είδος των δεδομένων που συλλέγουν (έως 400 λέξεις) στο ακόλουθο e-mail: mangelaki@ekt.gr. Οι επιλεχθέντες θα ενημερωθούν μέχρι τη Δευτέρα 21/05.

Η γλώσσα διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι τα αγγλικά.

Επικοινωνία

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Μαρίνα Αγγελάκη, mangelaki@ekt.gr

τηλέφωνο επικοινωνίας: 2107273947

Διοργάνωση