Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Ψηφιακές εφαρμογές στον πολιτισμό: Η Αθηνά, θεά της Ακρόπολης μάς καλωσορίζει στο παιχνίδι της

06/12/2012

Μια εντυπωσιακή διαδραστική εφαρμογή στον χώρο του πολιτισμού ξεχωρίζει ανάμεσα στις συλλογές του ΕΠΣΕΤ (Εθνικό Πληροφοριακό Σϋστημα Έρευνας και Τεχνολογίας). Η εκπαιδευτική εφαρμογή "Αθηνά, η Θεά της Ακρόπολης'" ανοίγει τις εικονικές πόρτες του μουσείου της Ακρόπολης και προσφέρει στους επισκέπτες της μια ξεχωριστή εμπειρία στον κόσμο του μουσείου.

Η θεά Αθηνά καλωσορίζει τους διαδικτυακούς επισκέπτες στο παιχνίδι της και τους καλεί να ανακαλύψουν τα 15 αγάλματα της θεάς που φιλοξενούνται σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι επισκέπτες πρέπει να ακολουθήσουν το φώς για να περιηγηθούν στους διαδρόμους του Μουσείου της Ακρόπολης και να περιεργαστούν τα πολύτιμα εκθέματα που απεικονίζουν τη θεά Αθηνά, όπως αναθήματα, απεικονίσματα πιστών, αγάλματα, ανάγλυφα, αγγεία. Κάποια από αυτά απηχούν τα ιερά λατρευτικά αγάλματα που βρίσκονται μέσα στους ναούς και από τα οποία δεν σώζεται σήμερα τίποτα. Στις εικονικές αίθουσες του Μουσείου θα ανακαλύψουν και ορισμένα από τα πιο σημαντικά γλυπτά της Ακρόπολης με θέματα που πηγάζουν από τους μύθους που περιβάλλουν τη θεά.

Η εικονική περιήγηση πραγματοποιείται στα 2 επίπεδα του Μουσείου (αρχαϊκή εποχή, αίθουσα Παρθενώνα) και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη όχι μόνο να μεγεθύνει και να περιστρέψει το γλυπτό αλλά και να διαβάσει σχετικά με τον μύθο και την ιστορία που το περιβάλλει.

Τα εντυπωσιακά γραφικά συνοδεύονται απο ήχο και η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στην αγγλική γλώσσα. Δημιουργήθηκε με τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη από την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και λειτουργεί στα πληροφοριακά συστήματα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας του με την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

 
Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης
Διαδραστικός πολιτισμός στο ΕΠΣΕΤ
|More