Δρ Ευαγγελία Περπερή

Εθνικό Σημείο Επαφής για τις MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη, ΕΚΤ

Η Δρ. Ευαγγελία Περπερή (ΕΚΕΤΑ) είναι Χημικός Μηχανικός (Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, 2000, και Διδάκτορας Χημικός Μηχανικός του University College London, 2005). Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο St. Andrews University, UK καθώς και ως στρατηγική σύμβουλος επιχειρήσεων με κύριο αντικείμενο τα επιχορηγούμενα επενδυτικά σχέδια. Εργάζεται στο ΕΚΕΤΑ από το 2006, όπου ως Υπεύθυνη του Τμήματος Προϋπολογισμών και Έργων είχε το συντονισμό της διοικητικής και της οικονομικής παρακολούθησης ερευνητικών έργων που σε ετήσια βάση ξεπερνούσαν τα 200 σε αριθμό και τα 25 εκ € σε συνολικό προϋπολογισμό.

Το 2018 ανέλαβε Υπεύθυνη του Τμήματος Εξωστρέφειας με κύριο αντικείμενο δραστηριοποίησης τις δράσεις αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων του ΕΚΕΤΑ, τις δράσεις εξωτερικής δικτύωσής του με αποδέκτες - στόχους το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (βιομηχανίες, μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνεργατικά σχήματα, ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκά ιδρύματα, δημόσιοι φορείς κ.α.), την ενίσχυση των ικανοτήτων του προσωπικού για ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και τη διοργάνωση δράσεων για την επικοινωνία της επιστήμης στην κοινωνία. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τα θέματα ισότητας των φύλων και την προώθηση των γυναικών στην επιστήμη και την τεχνολογία, από τη θέση της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλλων του ΕΚΕΤΑ για την περίοδο 2.2022-9.2023.

Επιπρόσθετα, από τον Σεπτέμβριο του 2022 έχει οριστεί Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie στο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες και συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη σύνταξη προτάσεων και την υλοποίηση χρηματοδοτούμενων έργων.

Η Ε. Περπερή γνωρίζει άριστα αγγλικά και καλά ιταλικά και γαλλικά.