Εκδήλωση «Έρευνα και επιχειρηματικότητα: Μαθαίνοντας από τους τολμηρούς – Ιστορίες επιτυχίας» στο HIF 2019

Where and When

20.06.2019
Αθήνα, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 (Aίθουσα Βεργίνα)

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Έρευνα και επιχειρηματικότητα: Μαθαίνοντας από τους τολμηρούς – Ιστορίες επιτυχίας», στο πλαίσιο του 3ου Hellenic Innovation Forum (20 Ιουνίου 2019, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 (12:30-13.45) στην αίθουσα «Βεργίνα».

Το ΕΚΤ δίνει τον λόγο σε νέες ερευνήτριες και ερευνητές που πέρασαν στη σφαίρα της παραγωγικής αξιοποίησης των ιδεών τους. Πώς ξεκινά κανείς από τον χώρο της έρευνας και πώς μεταβαίνει στη σφαίρα της επιχειρηματικής δραστηριότητας; Ποιοι είναι οι βασικοί σταθμοί αυτής της πορείας; Πώς συνδέεται στην Ελλάδα η επιχειρηματική δραστηριότητα με τον ερευνητικό και ακαδημαϊκό χώρο; Ποιες είναι οι δυσκολίες και ποιες οι προοπτικές αυτής της διασύνδεσης; Πώς μπορούν να βοηθήσουν φορείς διαμεσολάβησης όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης;

Πέντε νέες ερευνήτριες και ερευνητές που επιχείρησαν αυτή τη μετάβαση αφηγούνται την ιστορία τους και μοιράζονται με το κοινό την εμπειρία και τα δικά τους ερωτήματα σε ένα ξεχωριστό πάνελ στο πλαίσιο του 3ου Hellenic Innovation Forum. Στο πάνελ συμμετέχουν οι:

  • Ζωή Κούρνια, PhD, Ερευνήτρια Γ’, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, ιδρύτρια της Ingredio.
  • Καίτη Μηλιώνη, PhD, ιδρύτρια και Διευθύντρια της MyHabeats.
  • Στέλλα Τάκα, PhD, συνιδρύτρια και Διαχειρίστρια της StArtBio.
  • Ηλίας Νασιόπουλος, PhD, ιδρυτής της GIVE, Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος».
  • Γιώργος Σκρέτας, PhD, ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ResQ Biotech.

Ο Γιώργος Μέγας και ο Θανάσης Χαρέμης από τη Μονάδα Καινοτομίας και Δικτύωσης του ΕΚΤ θα μιλήσουν για ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης, καθώς και για την εμπειρία από τα Τεχνολογικά Πάρκα.

Διαβάστε τον απολογισμό της εκδήλωσης "Μαθήματα από τους τολμηρούς: Πέντε ερευνητές που πέρασαν στην επιχειρηματική δράση".

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή σε αυτή τη φόρμα.

Με την εγγραφή τους στην εκδήλωση του ΕΚΤ, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς κόστος όλες τις εκδηλώσεις του Hellenic Innovation Forum 2019.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 3rd Hellenic Innovation Forum, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΚΤ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, σχετικές με το ζήτημα της διασύνδεσης των πανεπιστημιακών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων με την επιχειρηματική κοινότητα. Η Δρ Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του ΕΚΤ, θα συμμετέχει με ομιλία στην ενότητα "Οικοσυστήματα Καινοτομίας στην Ελλάδα". Επίσης, στο περίπτερο του ΕΚΤ θα παρουσιάζονται οι δράσεις του για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και τη σύνδεση με την επιχειρηματικότητα, καθώς και ο νέος θεσμός Bridges Awards για την ανάδειξη και την επιβράβευση της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Contact

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Γιώργος Μέγας, megas@ekt.gr, 210 7273921

Παναγιώτης Φραντζής, pfrantzis@ekt.gr, 210 7273 933

Θανάσης Χαρέμης, acharemis@ekt.gr, 210 7273 965

Organization