Πρωτοποριακά επιχειρηματικά πλάνα φοιτητών βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό Venture 2002

27.06.2003

Tρία ενδιαφέροντα επιχειρηματικά πλάνα φοιτητών, με ελπιδοφόρες προοπτικές ανάπτυξης στην αγορά, βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό Venture 2002, στόχος του οποίου ήταν η ενθάρρυνση και προώθηση νέων επιχειρηματικών προσπαθειών στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Ο τρίτος και τελικός γύρος του διαγωνισμού επιχειρηματικής ιδέας και επιχειρηματικού πλάνου - Venture 2002 ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2002 με την απονομή των βραβείων στις νικήτριες ομάδες.

Στην τελετή απονομής παρέστησαν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης , ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ κ. Θανάσης Λαβίδας , ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος , ο επικεφαλής του Κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος καθηγητής Μανώλης Πρωτονοτάριος και ο γενικός διευθυντής της ΜcKinsey στην Ελλάδα κ. Claudio Fezer.

Το Venture 2002 ήταν μια κοινή πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα (συμμετέχουν το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ) και της εταιρείας συμβούλων ΜcKinsey & Co.

Στατιστικά στοιχεία του διαγωνισμού                                                    

Στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, ο οποίος αφορούσε την υποβολή επιχειρηματικών ιδεών, συμμετείχαν 134 ομάδες και βραβεύτηκαν οι 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες, από πλευράς πρωτοτυπίας αλλά και ρεαλισμού. Η κάθε βραβευθείσα ομάδα έλαβε χρηματικό έπαθλο 250.000 δραχμών.

Στο δεύτερο γύρο , ο οποίος αφορούσε την υποβολή ενός ολοκληρωμένου και επαγγελματικού επιχειρηματικού πλάνου, συμμετείχαν 65 ομάδες και βραβεύτηκαν οι οκτώ που κρίθηκε ότι είχαν υποβάλλει το καλύτερο επιχειρηματικό πλάνο. Αυτές οι ομάδες συμμετείχαν στον τρίτο γύρο του διαγωνισμού, υποβάλλοντας εκ νέου, βελτιωμένα, τα πλάνα τους στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του διαγωνισμού.

Οι περισσότερες ομάδες που υπέβαλαν επιχειρηματικές ιδέες στον 1ο Γύρο, προέρχονταν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (59 ομάδες) και το ΕΜΠ (35 ομάδες). Στο 2ο Γύρο , οι περισσότερες ομάδες που υπέβαλλαν επιχειρηματικό πλάνο προέρχονταν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (41 ομάδες) , το ΑLBA (8 ομάδες) και το ΕΜΠ (7 ομάδες) .