Σεμινάριο Ερμούπολης 2015 με θέμα την αλύσίδα ανάπτυξης καινοτομιών

Ο τίτλος του φετινού σεμιναρίου στην Ερμούπολη είναι "Η αλυσίδα ανάπτυξης καινοτομιών: τα υποκείμενα, οι κύριες τάσεις και οι κινούσες δυνάμεις"

Στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Ερμούπολη της Σύρου, η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης.

Ο τίτλος του φετινού σεμιναρίου στην Ερμούπολη είναι "Η αλυσίδα ανάπτυξης καινοτομιών: τα υποκείμενα, οι κύριες τάσεις και οι κινούσες δυνάμεις" και θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 Ιουλίου έως την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 στην Αίθουσα "Παρθενών" του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κτίριο παλιού 1ου Γυμνασίου Σύρου).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεδρίες με τις εξής θεματικές ενότητες: "Ερευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Αναγκαιότητα ή Πολυτέλεια;", "Innovative Entrepreneurship: Promising New Ventures", "Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities)", "Υπάρχει και ποιος ρόλος για το κράτος στην προώθηση της τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης; H διεθνής και ελληνική εμπειρία" (συνεδρία που περιλαμβάνει συζήτηση με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου της Mariana Mazzucato "Το Επιχειρηματικό Κράτος"). Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με γενική συζήτηση σχετικά με τα συμπεράσματα του Σεμιναρίου.

Κατά την πρώτη ημέρα και συνεδρία του Σεμιναρίου, η Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του ΕΚΤ, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα "Προφίλ της χώρας στις ΤΠΕ: Καλές ερευνητικές επιδόσεις, μέτρια έως κακά αποτελέσματα στην οικονομία, τι φταίει και τι μπορούμε να προτείνουμε στους διαμορφωτές πολιτικής".

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή, καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής, συμπληρώνοντας τις μέρες και ώρες που θα παρευρεθούν, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα για τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε ενότητα.

www.ekt.gr, with information from INFOSTRAG