INNO-4-AGRIFOOD

Το INNO-4-AGRIFOOD στοχεύει στην παροχή μιας νέας γενιάς υπηρεσιών υποστήριξης καινοτομίας που βοηθούν τις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) σε ολόκληρο το τεράστιο οικοσύστημα γεωργικών προϊόντων διατροφής να δημιουργούν αξία από τη διαδικτυακή συνεργασία για καινοτομία, να αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα δυνητικών συνεργατών καινοτομίας πέραν των εθνικών συνόρων, να κινητοποιούνται για να αξιοποιούν ευκαιρίες για την έναρξη συγκεκριμένων έργων καινοτομίας.

Οι διαμεσολαβητές υποστήριξης καινοτομίας εκπαιδεύονται για να παρέχουν υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί από το έργο για να ανταποκρίνονται στις ποικίλες ανάγκες των επιχειρήσεων αγροτικών τροφίμων. Επίσης, το έργο ανέπτυξε ένα σύνολο ενοτήτων ηλεκτρονικής μάθησης για να βοηθάει τους διαμεσολαβητές καινοτομίας στον τομέα των αγροτικών τροφίμων να βελτιώνουν τις γνώσεις τους και να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτες τους.

URL
Διάρκεια
2016 έως 2018
Φορέας Χρηματοδότησης
Horizon 2020
Θεματικό Πεδίο
Αγροτικός Τομέας
Ρόλος ΕΚΤ
Εταίρος. Έρευνα των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα γεωργικών προϊόντων διατροφής για τον προσδιορισμό των αναγκών καινοτομίας τους. Έρευνα των διαμεσολαβητών υποστήριξης της καινοτομίας για τον προσδιορισμό των αναγκών των ΜμΕ σε δεξιότητες. Ανάπτυξη προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης. Ανάπτυξη διαδικτυακών υπηρεσιών, μηχανής αναζήτησης προσανατολισμένη στον τομέα των γεωργικών τροφίμων, κ.ά.
Αποτέλεσμα
(α )Ανάλυση της αλυσίδας αξίας των γεωργικών προϊόντων διατροφής και των αναγκών των τελικών χρηστών INNO-4-AGRIFOOD, συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα και των διαμεσολαβητών καινοτομίας, (β) Ανάπτυξη, δοκιμή κι επικύρωση σύγχρονων και ανεξάρτητων από πλατφόρμα υπηρεσιών ή/και εργαλείων προκειμένου οι ειδικοί να 1. παρέχουν υποστήριξη για την προώθηση της καινοτομίας, 2. βοηθούν όσους δεν έχουν ακόμη επωφεληθεί αρκετά, 3. αναπτύσσουν προγράμματα ηλεκτρονικής κατάρτισης για το προσωπικό των καθιερωμένων δικτύων και οργανισμών (EEN Network, IMP3rove Academy), 4. ευαισθητοποιούν και 5. διαδίδουν έγκυρο και έγκαιρο έργο