NUCL-EU 2020

Το δίκτυο “NUCL-EU 2020” είναι το ευρωπαϊκό δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για το πρόγραμμα Euratom στον Ορίζοντα 2020. Το δίκτυο απαρτίζεται από Εθνικά Σημεία Επαφής σε 7 χώρες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Το ΕKT, ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα 2020, συμμετέχει στο δίκτυο NUCL-EU 2020, αποτελώντας τον ελληνικό κόμβο του ευρωπαϊκού δικτύου. Το δίκτυο απευθύνεται σε ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, στην επιχειρηματική κοινότητα και σε όλους άλλους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, υποβάλλοντας προτάσεις σε ανοιχτές προκηρύξεις του προγράμματος «Euratom».

URL
Διάρκεια
2015 έως 2020
Φορέας Χρηματοδότησης
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ορίζοντας 2020
Θεματικό Πεδίο
Πυρηνική ενέργεια
Ρόλος ΕΚΤ
Εταίρος. Το ΕKT, ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα 2020, συμμετέχει στο δίκτυο NUCL-EU 2020, αποτελώντας τον ελληνικό κόμβο του ευρωπαϊκού δικτύου.
Στόχος
Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση των Εθνικών Σημείων Επαφής για την έρευνα στην πυρηνική ενέργεια, στο πλαίσιο της συνθήκης Euratom στον Ορίζοντα 2020, ώστε να βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους, συμβάλλοντας έτσι στην ορθότερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας των υποβαλλόμενων προτάσεων. Στο πλαίσιο του έργου προσφέρονται υπηρεσίες σχετικές με: α) την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας, β) την εξεύρεση συνεργατών για την από κοινού υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο των προκηρύξεων του Ορίζοντα 2020, γ) τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων μεσιτείας για την αξιοποίηση της γνώσης και την υποστήριξη της καινοτομίας, κ.ά.