Ενημερωτικές Δράσεις ΕΚΤ για τη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης

07.10.2016

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης (24-30 Οκτωβρίου 2016) διοργανώνοντας πολύπλευρες ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της χώρας αλλά και το ευρύτερα ενδιαφερόμενο κοινό.

Το ΕΚΤ  επικεντρώνει τις δράσεις της φετινής διοργάνωσης στο μέλλον της έρευνας στην Ελλάδα, δηλαδή στους νέους ερευνητές, πραγματοποιώντας τρεις (3) στοχευμένες δράσεις που τους αφορούν.

Κεντρική εκδήλωση των δράσεων για τη φετινή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2016 που έχει θέμα "Open in Action", είναι το σεμινάριο "Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών" το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου (09.00-14.00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Το σεμινάριο θα πλαισιώσει η δράση "Μάθε, Άκου, Ρώτα" που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και η οποία θα διεξαχθεί από 24 έως 27 Οκτωβρίου (με ελεύθερη είσοδο) στη Βιβλιοθήκη Eπιστήμης, Τεχνολογίας, Πολιτισμού του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στο ΕΙΕ.

Τέλος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Minho και με εισηγητή τον Pedro Principe, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (14.00-15.00), διοργανώνει webinar για τη διαλειτουργικότητα των ιδρυματικών αποθετηρίων της Ελλάδας και της Κύπρου με το αποθετήριο του OpenAIRE.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΕΚΤ στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ανοικτής Πρόσβασης διατίθενται εδώ.