Ψηφιακά έργα στο 'Netd@ys 2003'

18.11.2003

Η παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου και η ανάπτυξη σελίδων δικτυακής επικοινωνίας με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το αντικείμενο του διαγωνισμού 'The Masters of the Five Rings', που διοργανώνεται στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος 'Netd@ys 2003', για νέους από 15 έως 25 ετών. 

Το ελληνικό πρόγραμμα Netd@ys αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Την ευθύνη για το συντονισμό της λειτουργίας του προγράμματος έχει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής Τηλεόρασης. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1997 με στόχο την προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και του Διαδικτύου από τους νέους, την ενθάρρυνση της ψηφιακής επικοινωνίας και την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανώσεων νεολαίας, πολιτιστικών συλλόγων, τοπικών και περιφερειακών αρχών, κ.λπ. Περιλαμβάνει δράσεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, όπως φόρουμ, παιχνίδια, εργαστήρια, διαγωνισμούς πολυμέσων, καθώς και την 'εβδομάδα Netd@ys' που φέτος πραγματοποιείται από 17 έως 23 Νοεμβρίου 2003, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ενδεικτικά έργα που παρουσιάζονται στο ελληνικό πρόγραμμα 'Netd@ys 2003' είναι: 'Ολυμπιακοί Αγώνες' από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, 'Ξενάγηση στην Πάρνηθα' από το 2ο ΣΕΚ Δυτ. Αττικής και 2ο ΤΕΕ ?νω Λιοσίων, 'Ο αθλητισμός και εμείς' από το Λύκειο Κυριακίου Βοιωτίας, 'Ομαδικά Ελληνικά Παραδοσιακά Παιχνίδια' από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Καλλιθέας, 'A Parrot''s Game' από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Σημειώνεται πως το ελληνικό πρόγραμμα εντάσσεται στην ευρύτερη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που φέτος είχε κεντρικό θέμα το 'Ανακάλυψε - Κατανόησε - Εκτίμησε: Διάλογος μεταξύ των Πολιτισμών'. Τα έργα που θα προσεγγίσουν τη φιλοσοφία του προγράμματος θα τιμηθούν με τη διάκριση 'Netd@ys Label'. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: 
MEDA Communication (κα Αγάπη Ζιάζιου) 
Τηλ.: 210 3610309
Fax: 210 3610696
E-Mail: info@meda.gr