Ημερίδα 'Η Δημόσια Κατανόηση της Επιστήμης'

14.02.2002

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα 'Η Δημόσια Κατανόηση της Επιστήμης' θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2002 στην Αθήνα (αίθουσα ΖΑΠΠΑΣ, Αίγλη Ζαππείου) . Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το Βρετανικό Συμβούλιο , στο πλαίσιο της Διακρατικής Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας - Βρετανίας.

Στην ημερίδα (09:00 - 17:00) η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει των ενδιαφέρον επιστημόνων, μαθητών, καθηγητών, δημοσιογράφων αλλά και του ευρύτερου κοινού, θα παρουσιαστούν, από Έλληνες και Βρετανούς ειδικούς, οι σύγχρονες μέθοδοι και οι μηχανισμοί διάδοσης επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό και στους νέους. Θα επακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για την ευρύτερη κατανόηση της επιστήμης.

Σύμφωνα με το προσωρινό πρόγραμμα, την ημερίδα θα χαιρετήσουν ο Γενικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας και ο Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου. Στην Α'' Ενότητα με τίτλο 'Η επιστήμη στα μέσα ενημέρωσης' θα συμμετέχουν ο Dr. T. Murcott, Channel Editor of Einstein satellite TV, ο Δρ. Ι. Σιώτης, Πρόεδρος Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και ο Δρ. Γ. Ζαρκαδάκης, Διευθυντής περιοδικού FOCUS.

Στη Β'' Ενότητα 'Η επιστήμη και οι νέοι: μηχανισμοί προσέγγισης' θα συμμετέχουν o Dr. S. Monro, Scientific Director, ?Dynamic Earth? Science Museum, Edinburg, ο κ. Ι. Παπαευσταθίου, Διευθυντής Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, η B. Smail, Recorder, British Science Association?s Education Section και η κα Ε. Σοφούλη, Διευθύντρια Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ΓΓΕΤ.

Τέλος στην Γ΄ Ενότητα με τίτλο 'Γεφυρώνοντας το χάσμα: Εμπειρίες και προτάσεις για την ευρύτερη κατανόηση της επιστήμης' θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με συντονιστή τον Ι. Σιώτη και συμμετέχοντες όλους τους παραπάνω ομιλητές καθώς και τον Προκόπη Δούκα (ΝΕΤ) και τον Δ. Σιμόπουλο (Δ/ντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφαταη Γενική Διεύθυνση ''Ερευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέδωσε ανακοίν

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
ΓΓΕΤ, Δρ. Μ. Χριστούλα και κα Μ. Φλωράτου, τηλ : 010 7752222 ή 6911122, Βρετανικό Συμβούλιο, κα Κ. Γιακουμάκη, τηλ: 010 3692333.