SFCOSMOS - Το πρώτο online ελληνοφινλανδικό περιοδικό

12.09.2001

Το πρώτο ελληνοφινλανδικό περιοδικό, με τίτλο SF COSMOS, ξεκίνησε επίσημα την διαδικτυακή του παρουσία από την 1 Ιουλίου 2001. Αποτελεί την πρώτη επίσημη προσπάθεια, στην οποία συμμετέχει και το Ελληνοφινλανδικό Επιμελητήριο, για γρήγορη και άμεση ενημέρωση για γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και τη Φινλανδία. 

Σκοπός του περιοδικού είναι η δημιουργία ενός κοινού σημείου αναφοράς , επικοινωνίας και ενημέρωσης για Ελληνες και Φινλανδούς. Στο περιοδικό παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, θέματα διεθνή, οικονομικά, πολιτιστικά, τεχνολογικά , ενώ δίνεται έμφαση στις ειδήσεις που αφορούν τις επιχειρήσεις και τις σχέσεις των δύο χωρών. 

Πρόκειται για μια προσπάθεια που αναμένεται να συμβάλλει στην καλλιέργεια και σύσφιγξη των επιχειρηματικών, εμπορικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων της Ελλάδας και της Φινλανδίας, στην αμοιβαία συνεργασία για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας , καθώς και σε επενδύσεις και κοινές επιχειρηματικές προσπάθειες μεταξύ των δύο χωρών.

Το online περιοδικό SF COSMOS έχει ένα επιπλέον στόχο: την ενεργό συνεισφορά όλων των συνδρομητών του στη διαμόρφωση της ύλης και της θεματολογίας του. Το SF COSMOS παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και φινλανδικά). Η εγγραφή στο περιοδικό, το οποίο αποστέλλεται σε κάθε ενδιαφερόμενο σε μηνιαία βάση με τη μορφή PDF, είναι δωρεάν και μπορεί να πραγματοποιηθεί στον δικτυακό κόμβο του περιοδικού.