Πρωτοβουλία ΣΕΠΒΕ για τη δημιουργία πάρκου πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη

23.05.2001

Περισσότερες από 72 επιχειρήσεις, μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του ΣΕΠΒΕ για τη δημιουργία ενός πάρκου πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, της Τεχνόπολης Πληροφορικής Θεσσαλονίκης. 

Οι παραπάνω επιχειρήσεις αποτελούν ιδρυτικά μέλη της ανωνύμου εταιρείας η οποία θα διαχειριστεί την ανάπτυξη της Τεχνόπολης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, στόχος της προσπάθειας είναι αφενός να δοθεί λύσει στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΣΕΠΒΕ, αλλά και να λειτουργήσει η Τεχνόπολη ως πόλος έλξης για διεθνείς εταιρείες πληροφορικής που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν επενδύσεις. 

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 200 εκατ. δρχ., ενώ το συνολικό κόστος της επένδυσης που ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. δρχ. σχεδιάζεται να καλυφθεί κατά 25% με αυτοχρηματοδότηση, κατά 25% με δανειοδότηση και κατά 50% μέσω επιδότησης από συμμετοχή σε εθνικά επενδυτικά προγράμματα. Τη στήριξή τους προς την πρωτοβουλία έχουν εκδηλώσει προς το παρόν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.