Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για τον 7ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Την έναρξη υποβολής προτάσεων για τον 7ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» ανακοίνωσε πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα, συνεχίζοντας για ακόμη μία χρονιά τον επιτυχημένο αυτό θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 (στις 15.00) και οι 4 πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν θα λάβουν τα ποσά των 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
2. Περιβάλλον και τεχνολογία
3. Πολιτισμός και τεχνολογία

Ο Διαγωνισμός αποτελεί δράση του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα εξής Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:

• Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
• Πανεπιστήμιο Πειραιά
• Πανεπιστήμιο Πατρών
• Πανεπιστήμιο Κρήτης
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο.

Επιπλέον, έμφαση δίνεται και στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, είναι διαθέσιμες στην ενότητα Όροι Συμμετοχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος NBG Business Seeds.

www.ekt.gr, with information from Εθνική Τράπεζα