Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR)

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της περιφέρειας για τις δραστηριότητες της Στρατηγικής για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR) και να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν καλές και πρακτικές, να αναλάβουν κοινές δράσεις και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

Την εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων B2B @ EUSAIR Forum 2016 διοργανώνει το Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο δίκτυο της ΕΕ για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις 12 Μαΐου 2016 στο Ντουμπρόβνικ (Κροατία). Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 1ου FORUM της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR), το οποίο πραγματοποιείται 12-13 Μαΐου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κυβέρνησης της Κροατίας. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών φορέων στη σημαντική αυτή εκδήλωση, η οποία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης.

Στόχος τoυ FORUM είναι να ενημερωθούν οι φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της περιφέρειας για τις δραστηριότητες της Στρατηγικής EUSAIR και να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν καλές και πρακτικές και να αναλάβουν κοινές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Enterprise Europe Network διοργανώνει διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα των χωρών-μελών της Στρατηγικής, ενώ οι συμμεέχοντες θα έχουν και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της ΕΕ και Υπουργείων, σε περίπτωση που χρειαστούν πληροφορίες/διευκρινίσεις για θέματα ανάπτυξης και έρευνας.

Στην εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων, για πρώτη φορά τα δίκτυα Enterprise Europe Network της Ελλάδας, Κροατίας, Σλοβενίας, Ιταλίας, Σερβίας, Μαυροβουνίου, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και Αλβανίας συνεργάζονται στενά για την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ερευνητικών και ακαδημαϊκών φορέων της συγκεκριμένης περιφέρειας, επικεντρώνοντας τη δράση τους σε δύο κυρίως τομείς, τον τουρισμό και τη θαλάσσια τεχνολογία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο FORUM θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών και οι εθνικές διαχειριστικές αρχές των 8 κρατών της Στρατηγικής, καθώς επίσης και η Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική, Corina Crețu.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν στην εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων το αργότερο πριν την 9η Μαΐου. Η συμμετοχή στις διμερείς συναντήσεις είναι δωρεάν. Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Γεωργία Τζένου, e-mail: tzenou@ekt.gr) ή στα Σημεία Επαφής για την Κροατία (Jelena Ravlic, e-mail: jravlic@hgk.hr και Irena Spahic, e-mail: ispahic@hgk.hr)

www.ekt.gr, with information from Enterprise Europe Network, Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης