Εκδήλωση του ΕΚΤ «Επιχειρώντας διεθνώς – Εμπειρίες δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων» στο πλαίσιο του HIF 2018

Το ΕΚΤ αναδεικνύει τις πραγματικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις με διεθνή δράση.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Επιχειρώντας διεθνώς – Εμπειρίες δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων", στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου 2nd Hellenic Innovation Forum (19-20 Ιουνίου 2018, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου (12:30-13.45) στην Αίθουσα "Βεργίνα".

Ποια είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση με διεθνή δραστηριότητα; Τι απαιτείται για επιχειρηματική ανάπτυξη εκτός της Ελλάδας; Ποιες οι απαιτήσεις δικτύωσης και πώς γίνεται στην πράξη η διεθνής δικτύωση; Τι κοινό έχουν μια ελληνική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Ολλανδία, ένας Ολλανδός επιχειρηματίας που επενδύει στην Ελλάδα και δυο Έλληνες που δουλεύουν, σε παγκόσμιο πλαίσιο, εντός και εκτός Ελλάδας; Πόσο «δικτυωμένοι» είναι; Ποιες οι χρηματοδοτικές ανάγκες και ποιες οι ευκαιρίες; Πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για μία ελληνική επιχείρηση βιοτεχνολογίας, μία επιχείρηση συστημάτων ρομποτικής και μία επιχείρηση περιβαλλοντικών τεχνολογιών; Τι περιμένει και τι αξιολογεί θετικά μία επιχείρηση από την υποστήριξη φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης;

Μέσα από την παρουσίαση έξι δυναμικών επιχειρηματιών με τους οποίους έχει συνεργασθεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών του, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα  αναδείξει την πραγματική εμπειρία καινοτόμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς σε ένα ξεχωριστό πάνελ το οποίο θα διοργανώσει στο πλαίσιο του 2ου Hellenic Innovation Forum στις 20 Ιουνίου 2018.

Επίκεντρο θα είναι η ελληνο-ολλανδική επιχειρηματική συνεργασία, καθώς θα φιλοξενηθούν Έλληνες επιχειρηματίες με δράση στην Ολλανδία αλλά και ολλανδός νέος επιχειρηματίας με δράση στην Ελλάδα. Το 2ο Hellenic Innovation Forum τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, το οποίο θα συμμετέχει στην εκδήλωση με περίπτερο και τις δυο ημέρες, όπου θα παρουσιάζονται οι δράσεις του για την προώθηση της δικτύωσης και της καινοτομίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, με τιμώμενη χώρα την Ολλανδία.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη αλλά προαπαιτείται εγγραφή, στην εξής διεύθυνση: https://goo.gl/forms/LqNB8pjrzhuoiaKD3. Με την εγγραφή τους στην εκδήλωση του ΕΚΤ, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς κόστος, και τις δύο ημέρες του Hellenic Innovation Forum 2018.

Λίγα λόγια για το 2ο Hellenic Innovation Forum: Η προώθηση της καινοτομίας αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων -τόσο νέων όσο και παλαιότερων- οι οποίες αξιοποιούν τεχνολογίες κάθε είδους και δημιουργούν καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτές οι προσπάθειες -η ανάδειξη αλλά και η ενίσχυση τους- θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 2nd Hellenic Innovation Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Enterprise Europe Network - Hellas: Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας: Η πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στη βάση σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και είναι προσανατολισμένη στην επαναπροσέγγιση του θέματος της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό. Το μέσο για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η ανάδειξη του στοιχείου της δικτύωσης των Ελλήνων όλου του κόσμου, που θα έχει σαν συνέπεια τη συνδιαμόρφωση με απτό τρόπο του μέλλοντος της χώρας, αλλά και της αλληλοϋποστήριξης σε επιστημονικό, επαγγελματικό κι επιχειρηματικό επίπεδο.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Hellenic Innovation Forum 2018, EKT