Απονεμήθηκαν τα βραβεία Greek Export Awards 2017 στις κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων Greek Exports Awards 2017. Η Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και μέλος της κριτικής επιτροπής, απένειμε τα βραβεία στη κατηγορία «Top Innovation in Exports»

Με σημαντικές διακρίσεις μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων, που στηρίζουν ουσιαστικά την ελληνική οικονομία, πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά η απονομή των βραβείων Greek Exports Awards 2017, που διοργάνωσαν η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Divani Apollon Palace & Thalasso σε μια κατάμεστη αίθουσα 300 ατόμων την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017.

Στόχος ήταν να αναδειχθούν οι κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες σε αντίξοοες συνθήκες έχουν καταφέρει να διακρίνονται και να καινοτομούν, να κατακτούν νέες αγορές και να διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στην κεντρική ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εξωστρέφεια ήταν αυτή που έσωσε τις επιχειρήσεις που έδωσαν μια άνιση μάχη και είναι αυτή που ερχόμαστε σήμερα να τιμήσουμε. Δεν αρκεί όμως μόνο η επιχειρηματικότητα και το δαιμόνιο του Έλληνα επιχειρηματία. Από την κρίση πρέπει να βγούμε με θεραπεία αυτών που οδήγησαν σε αυτή, όπως το δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον, οι αδυναμίες στην αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο και οι αδυναμίες του πολιτικού συστήματος».

O κ. Κατρούγκαλος επiσήμανε ότι o ρόλος του Υπουργείου Εξωτερικών είναι να ανοίξει τις πύλες της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και να συντονίσει τις ενέργειες που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνισε, ειναι η πλέον καταρτισμένη και μορφωμένη γενιά νέων, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε ως χώρα. Στην κατεύθυνση αυτή σύντομα θα είναι διαθέσιμο ένα νέο τεχνολογικό εργαλείο, η αναβαθμισμένη ψηφιακή πύλη του Υπουργείου, με όνομα «Αγορά Plus», με πληροφορίες διαφημιστικής φύσης αλλά και θέματα ζήτησης προϊόντων και ευκαιρίες για μελλοντικές επιχειρηματικές κινήσεις.

Κορυφαίος νικητής για το έτος 2017 αναδείχθηκε η εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών με ηγετική παρουσία στην εγχώρια αγορά και με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα με το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού «Top Greek Export Company», το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Top Industrial Export Company» και το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Top Branded Export Product».

Η Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (EKT) και μέλος της κριτικής επιτροπής των Greek Export Awards 2017, απένειμε το χρυσό βραβείο στη κατηγορία «Top Innovation in Exports» στην εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, που παρασκευάζει και εμπορεύεται γαλακτοκομικά προϊόντα, και το αργυρό μετάλλειο στην εταιρεία SOFTOMOTIVE, που δραστηριοποιείται στον τομέα προϊόντων αυτοματισμού και ρομποτικής, για την ηγετική τους παρουσία στη καινοτομία σε ότι αφορά στην εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Στην κατηγορία «Top Industrial Export Company», με το χρυσό βραβείο τιμήθηκε εκτός απο την εταιρεία ΧΥΤΟΣ ΑΒΕΕ και η εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, η SIAMIDIS S.A., που κατασκευάζει και εμπορεύεται επαγγελματικές στολές και υφάσματα, η OLYMPIA ELECTRONICS S.A. που δραστηριοποιείται στον κλάδο ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, που παράγει, εμπορεύεται μπαταρίες και λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ Α.Ε., ο μεγαλύτερος εγχώριος εξαγωγέας έτοιμων γευμάτων, η HELESI SA με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και την παραγωγή πλαστικών προϊόντων με χύτευση υπό πίεση, και η εταιρεία ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ ΑΒΕΕ με καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα για την εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία ασβεστόλιθου.

Στη κατηγορία «Top Services Export Company», με το χρυσό βραβείο διακρίθηκαν η εταιρεία συμβούλων μηχανικών ΣΑΛΦΩ & Συνεργάτες, η ασφαλιστική EULER HERMES και η εταιρεία συμβούλων πληροφορικής INTELLI SOLUTIONS A.E., ενώ στην κατηγορία «Top Manufacturing Export Company» τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT.

Διακρίσεις με το χρυσό βραβείο σε διάφορες ενότητες τις κατηγορίας "Τop Export Awards" έλαβαν επίσης η MODELO GROUP S.A., η ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ, η TRANSCOMBI EXPRESS, η GREAT GREEK EXPORTS & TRADE, η DK CONSULTANTS. Πρόκειται για εταιρείες με συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που τολμούν να καινοτομούν και να ξεχωρίζουν με τη παρουσία τους στη παγκόσμια αγορά, παρά τις δύσκολες συνθήκες της εποχής μας. Ολα τα βραβείa παρουσιάζονται αναλυτικά στον ιστότοπο των Greek Export Awards 2017.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Greek Export Awards 2017, ΕΚΤ

Μάθετε Περισσότερα