Webinars του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας για τις επερχόμενες προκηρύξεις στους τομείς Αστικής Κινητικότητας και Μεταποίησης

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας έχει χρηματοδότηση 2,35 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του «Τριγώνου της Γνώσης» (εκπαίδευση, έρευνα, επιχειρηματικότητα) μέσω των «Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας» (Knowledge Innovation Clusters, KICs).

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology, EIT), στο πλαίσιο των επερχόμενων προκηρύξεών του για το 2018, διοργανώνει δύο webinars, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2017 για τους τομείς της Αστικής Κινητικότητας (Urban Mobility) και της Μεταποίησης (Manufacturing) αντίστοιχα. Τα webinars θα ξεκινήσουν στις 11:30 (ώρα Ελλάδος), ενώ η προθεσμία υποβολής ερωτήσεων για τα webinars είναι στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) στις 4 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στα δύο αυτά webinars, οι εκπρόσωποι του ΕΙΤ θα ενημερώσουν αρχικά τους συμμετέχοντες σχετικά με το Ινστιτούτο, το έργο του και τις Κοινότητες Καινοτομίας του, ενώ θα δεχθούν και σχετικές περιορισμένες ερωτήσεις. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των επερχόμενων προκηρύξεων για το 2018, καθώς και συζήτηση για τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτούντων. Κατά τη διάρκεια των webinars θα απαντηθούν μόνο ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί γραπτώς στο mail: EITCall2018@eit.europa.eu μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία προθεσμίας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σημειώσουν ξεκάθαρα τον τομέα στον οποίο αφορά η ερώτηση που υποβάλλουν, Αστική Κινητικότητα ή Μεταποίηση.

Οι ενδιαφερόμενοι για το webinar σχετικά με την Αστική Κινητικότητα στις 6 Σεπτεμβρίου καλούνται να εγγραφούν εδώ και οι ενδιαφερόμενοι για το webinar της Μεταποίησης στις 7 Σεπτεμβρίου εδώ.

Η συμμετοχή στις Κοινότητες και τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ προσφέρει στους συμμετέχοντες τα εξής:

  • Υλοποίηση μίας καινοτόμου ιδέας με έξοδο στις αγορές
  • Πρόσβαση σε ταλέντα
  • Εξαιρετικές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης
  • Αύξηση της καινοτόμου δραστηριότητας μίας επιχείρησης
  • Εύρεση νέων συνεργατών και πελατών
  • Δυνατότητες μαθητείας από ηγετικές επιχειρήσεις
  • Περαιτέρω πρόσβαση σε χρηματοδότηση και δυνητικούς επενδυτές
  • Απευθείας πρόσβαση σε ερευνητικές δυνατότητες
  • Μοναδικό περιβάλλον διάδρασης με εφαρμοσμένη έρευνα

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology, EIT), με χρηματοδότηση 2,35 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ, αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του "Τριγώνου της Γνώσης" (εκπαίδευση, έρευνα, επιχειρηματικότητα) μέσω των "Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας" (Knowledge Innovation Clusters, KICs).

Το ΕΙΤ αναπτύσσει δράσεις για:

• την εκπαίδευση των ερευνητών σε θέματα επιχειρηματικότητας (μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές και προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης),

• την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων,

• τη δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων (start-up incubation, μεταφορά τεχνολογίας, σύνδεση έρευνας και παραγωγής, βραβεία, κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ για την έρευνα και καινοτομία (www.ekt.gr/horizon2020) και για μια σειρά από επιμέρους προγράμματα του, υποστηρίζοντας την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της. Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, Καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης