Νέος κύκλος σεμιναρίων για χρήση ψηφιακής τεχνολογίας στην ανάδειξη της πολιτισμικής πληροφορίας

Νέο κύκλο σεμιναρίων με θέμα 'Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην ανάδειξη της πολιτισμικής πληροφορίας' διοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού από τις 24 Νοεμβρίου 2004 έως τις 9 Μαρτίου 2005, στο Πολιτιστικό Κέντρο 'Ελληνικός Kόσμος'.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η διαχείριση έργων πολιτιστικού περιεχόμενου, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως είναι το Διαδίκτυο, τα πολυμέσα, τα τρισδιάστατα γραφικά, η εικονική πραγματικότητα και τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών. Τα σεμινάρια απευθύνονται στην εκπαιδευτική και ερευνητική κοινότητα, αλλά και επαγγελματίες σε τομείς όπως πληροφορική, μουσειολογία, μέσα επικοινωνίας, ιστορία, αρχαιολογία, τέχνες και αρχιτεκτονική.

Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, με σημαντική επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3-4 ώρες σεμιναρίων κάθε εβδομάδα, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν δικά τους έργα με ανάλογο περιεχόμενο. Στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων θα δοθούν βεβαιώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (κα Eλένη Mπίρη) Tηλ.: 21 254 03800, Fax: 21 254 03838

Μάθετε Περισσότερα