Change2IT: Μια 'έξυπνη' διαδικτυακή πύλη εύρεσης προσωπικού πληροφορικής

Μια νέα διαδικτυακή πύλη που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στην πληροφορική λειτουργεί στη διεύθυνση www.Change2IT.com, προσφέροντας μια σειρά καινοτόμων υπηρεσιών, όπως αυτόματη ειδοποίηση για κατάλληλες θέσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ικανότητες κάθε υποψηφίου, ειδικά τεστ προσωπικότητας και οδηγό ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

H πύλη κατέκτησε πρόσφατα μια σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση, καθώς περιλαμβάνεται στα 70 υποψήφια έργα για το πιο διακεκριμένο ευρωπαϊκό βραβείο για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο τομέα των τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST Prize 2005). Πρόκειται για τη διάκριση ΙST Prize Nominee, ένα σημαντικό τίτλο ποιότητας, δεδομένου ότι τα προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες αξιολογούνται ενδελεχώς από ομάδα ανεξάρτητων κριτών.

Ο δικτυακός τόπος Change2IT αναπτύχθηκε μέσω του έργου MultiTrain με την υποστήριξη του προγράμματος eContent της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των εταιρειών Ατλαντίς Συμβουλευτική ΑΕ και Ιnformation Quality Systems AE. Αποτέλεσμα του έργου είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που βοηθά όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα στην πληροφορική, προσφέροντάς τους πληροφορίες για τις τάσεις της αγοράς και έναν εξελιγμένο μηχανισμό αναζήτησης ο οποίος αναγνωρίζει και κατηγοριοποιεί τις πιο κατάλληλες ευκαιρίες για κάθε υποψήφιο και τους πιο κατάλληλους υποψηφίους για κάθε κενή θέση.

Ένας από τους βασικούς στόχους του έργου είναι να βοηθήσει στελέχη πληροφορικής αλλά και όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα στην πληροφορική, δηλαδή άτομα με διαφορετικό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο, να εντοπίσουν και να αναπτύξουν τις ζητούμενες δεξιότητες και να βρουν κατάλληλη απασχόληση στον κλάδο της πληροφορικής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε το Change2IT για να βοηθήσει στην κάλυψη κενών θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο δικτυακός τόπος προσφέρει μία σειρά από υπηρεσίες στους υποψήφιους εργαζόμενους, όπως τεστ αξιολόγησης δεξιοτήτων πληροφορικής, ειδικά προσαρμοσμένα τεστ προσωπικότητας που δίνουν πληροφόρηση σχετικά με τους ρόλους εργασίας που θα ταίριαζαν καλύτερα σε κάθε άτομο, στατιστικά για τη ζήτηση και προσφορά δεξιοτήτων πληροφορικής στην αγορά, βάση δεδομένων με οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες e-learning, φόρουμ συζητήσεων, κ.ά.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πύλης είναι η προηγμένη μηχανή αναζήτησης θέσεων εργασίας, η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να βοηθά τους εργοδότες να καλύψουν τις θέσεις εργασίας με τους καλύτερους υποψηφίους, με σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη διαδικασία αξιολόγησης, μέσω ενός προηγμένου μηχανισμού αντιστοίχισης και διαχείρισης αιτήσεων. Το μοντέλο αυτό στηρίζεται στην αυτόματη αποστολή των θέσεων μόνον στους πλέον κατάλληλους υποψηφίους, σε αντίθεση με την απλή δημοσίευσή τους όπως γίνεται από όλες τις υπάρχουσες υπηρεσίες.

Παράλληλα λειτουργεί ένα αυτόματο σύστημα αξιολόγησης, βαθμολόγησης και ταξινόμησης των αιτήσεων, ανάλογα με τα κριτήρια των εργοδοτών. Το νέο αυτό μοντέλο προσφέρει μια ακόμη υπηρεσία προστιθέμενης αξίας στις επιχειρήσεις, αυξάνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει σημαντικά το κόστος στελέχωσης.

Η διαδικτυακή πύλη Change2IT διατίθεται στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ολλανδικά. Αυτή την περίοδο περισσότερες από 60 θέσεις πληροφορικής είναι ενεργές, ενώ περισσότερα από 5.800 στελέχη έχουν εγγραφεί στο σύστημα.

Μάθετε Περισσότερα