Την ενεργότερη συμμετοχή των γυναικών στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα προωθεί η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει 931 χιλιάδες ευρώ σε ένα νέο έργο για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα.

Το έργο WomEN2FP6 χρηματοδοτείται από το ειδικό πρόγραμμα 'Δόμηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας' (δράση 'Έρευνα και Καινοτομία') και αφορά τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για την κατάρτιση τουλάχιστον 450 γυναικών επιχειρηματιών σε θέματα που σχετίζονται με το 6ο ΠΠ και την άμεση εμπλοκή 50 γυναικών σε έργα του προγράμματος.

Η κύρια αιτία που οδήγησε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η διαπίστωση πως, σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες εμφανίζονται ανενημέρωτες σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει το 6ο ΠΠ, ενώ ελάχιστες συμμετέχουν σε σχετικά έργα.

Με τη συμμετοχή 16 εταίρων από 10 κράτη μέλη της ΕΕ, το έργο φιλοδοξεί να μειώσει τις διαφορές που παρατηρούνται σε περιφερειακό επίπεδο όσον αφορά την υποστήριξη που παρέχει η ΕΕ σε γυναίκες επιχειρηματίες. Επιπλέον, το έργο θα φέρει σε επαφή τις γυναίκες επιχειρηματίες που ειδικεύονται σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας και αυτές που διαθέτουν εμπειρία στις δράσεις υποστήριξης για δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων κατάρτισης βασίζεται στις ανάγκες που προκύπτουν από τη συμμετοχή γυναικών επιχειρηματιών σε έργα του 6ου ΠΠ και την ανάπτυξη διεθνικών δικτύων. Οι προβλεπόμενες δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία διαδικτυακής βάσης δεδομένων όπου οι γυναίκες επιχειρηματίες θα μπορούν να διαφημίσουν την εταιρεία τους, καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.cordis.lu/fp6/innovation.htm.

Μάθετε Περισσότερα