Aλφαβητάρι πληροφορικής και Διαδικτύου για τον επιχειρηματία και τον πολίτη

'Το αλφαβητάρι του επιχειρηματία για την πληροφορική και το internet' και 'Ένα ταξίδι...στο Internet!' είναι οι δύο νέες εκδόσεις που διατίθενται στο δικτυακό τόπο του 'e-business forum', με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του επιχειρηματία και του πολίτη για τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών πληροφορίας.

Συγκεκριμένα, 'Το αλφαβητάρι του επιχειρηματία για την πληροφορική και το Internet' παρέχει πληροφορίες σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελλάδα και την ΕΕ, τις βασικές ενέργειες που απαιτούνται για την ηλεκτρονική δραστηριοποίηση της επιχείρησης, επιτυχημένα παραδείγματα αξιοποίησης νέων τεχνολογιών σε ελληνικές επιχειρήσεις, τα κριτήρια επιλογής προμηθευτή λογισμικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, το κόστος δραστηριοποίησης στο ηλεκτρονικό επιχειρείν και τις κυριότερες πηγές ενίσχυσης.

Η έκδοση 'Ένα ταξίδι...στο Internet!' απαντά σε απλές ερωτήσεις πολιτών που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο και ενημερώνει για διαθέσιμες υπηρεσίες όπως οι αγορές και το ηλεκτρονικό χρήμα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δυνατότητες αναζήτησης στο Διαδίκτυο, κ.λπ.

Σημειώνεται πως το 'e-business forum' υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την 'Κοινωνία της Πληροφορίας'. Οι παραπάνω εκδόσεις είναι διαθέσιμες στην ενότητα 'Έντυπα' του σχετικού δικτυακού τόπου, όπου διατίθενται, μεταξύ άλλων, και 'Δεκάλογοι με οδηγίες' που αφορούν την ψηφιακή οικονομία, την ασφάλεια των πληροφοριακών δικτύων, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ψηφιακή δραστηριοποίηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τις κινητές και ασύρματες επικοινωνίες και το outsourcing.

Επιπλέον, παρέχονται συμβουλές προς τους καταναλωτές, οδηγοί για τις έξυπνες κάρτες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τον κώδικα δεοντολογίας για προώθηση και τις πωλήσεις προϊόντων μέσω Διαδικτύου, το ελεύθερο λογισμικό στην εκπαίδευση, στη δημόσια διοίκηση και στις επιχειρήσεις, κ.λπ.