Ελληνική διάκριση στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Πολυμέσων Mobius

Το Βραβείο Πολιτισμού απέσπασε η παραγωγή 'Ακρόπολις, τα άνθη της πέτρας' του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Πολυμέσων Mobius που πραγματοποιήθηκε στις 5-8 Νοεμβρίου 2003 στην Αθήνα. Τη διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού ανέλαβε το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Ο διεθνής διαγωνισμός για τα βραβεία Mobius πραγματοποιείται από το 1992, με πρωτοβουλία του Πανεπιστήμιου 'Παρίσι 8' και υπό την αιγίδα της UNESCO, με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας των πολυμέσων. Στη φετινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μόλις για δεύτερη φορά εκτός Γαλλίας, παρευρέθηκαν πρέσβεις, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εκδότες και ειδικοί των πολυμέσων από τη Γαλλία, τη Φινλανδία, την Κίνα, τον Καναδά, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βραζιλία και τη Νορβηγία. 

Το Μεγάλο Βραβείο του διαγωνισμού απέσπασε η παραγωγή 'TAI-CHI' του Tsinghua University Press (Κίνα) και το Ειδικό Βραβείο η παραγωγή 'ΑΝΙΜΑΑΤΙΟΚΟΝΕ' των μεταπτυχιακών φοιτητών Lindholm, Hamalainen και Nykanen (Φινλανδία). Το Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς απονεμήθηκε στο έργο 'Paris Ville Antique' του Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας, ενώ η παραγωγή 'Salut Riopelle!' του Τram Design (Καναδάς) βραβεύτηκε με το Βραβείο Μυθοπλασίας. Το Βραβείο Εκπαίδευσης απέσπασε το έργο 'Apprendre la tele, le JT' των Cemea, Clemi et INA editions, editions Jeriko-Cemea (Γαλλία) και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Βραβείο Πολιτισμού κέρδισε η παραγωγή 'Ακρόπολις, τα άνθη της πέτρας' του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης ο καθηγητής Μιχάλης Μεϊμάρης, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Βραβείων Mobius, τόνισε πως 'Ο θεσμός των διεθνών βραβείων Mobius στηρίζεται σε ένα πλέγμα προσωπικοτήτων, πανεπιστημίων και ερευνητικών εργαστηρίων που ασχολούνται επί σειρά ετών με τη μελέτη της πολιτιστικής βιομηχανίας. Πραγματικά έχει συνδράμει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη του χώρου των πολυμέσων'.