Έκθεση 'Νέα Υλικά, Υψηλές Επιδόσεις! Εφευρέσεις και Αθλητισμός'

Έκθεση με καινοτόμες τεχνολογίες και νέα υλικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της επίδοσης των αθλητών διοργανώνει στην Αθήνα ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας , σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η έκθεση 'Νέα Υλικά, Υψηλές Επιδόσεις! Εφευρέσεις και Αθλητισμός', που πραγματοποιείται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48), θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2003.  

H έκθεση περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες και υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή οργάνων και μέσων άθλησης, αποδεικνύοντας πως η πρόοδος της επιστήμης των υλικών συμβαδίζει με τη βελτίωση των επιδόσεων και της ασφάλειας των αθλητών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κοντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων, που αρχικά κατασκευαζόταν από ξύλο και έπειτα από αλουμίνιο και σύνθετα υλικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα.    

Tα εκθέματα είναι χωρισμένα σε οχτώ ενότητες που αφορούν το τένις, την αναρρίχηση, την τοξοβολία, το σκι, την ποδηλασία, την ιστιοπλοΐα, τα παραολυμπιακά αγωνίσματα και τα αθλητικά ενδύματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία προστατεύουν τις εφευρέσεις και παρέχουν περίπου το 80% των τεχνικών λύσεων.  

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να δουν τις καινοτόμες τεχνολογίες, να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους και να βιώσουν τη διαφορά των νέων υλικών. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με βάσεις δεδομένων που αφορούν ευρεσιτεχνίες.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10.00 έως τις 20.00 και τα σαββατοκύριακα από τις 10.30 έως τις 18.00. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Ε. Μανούσου (τηλ. 210 6183540-1).