Διεθνές Συνέδριο στους Δελφούς για την κοινωνική και οικολογική κρίση

27.06.2003

Το 2ο Διεθνές Δελφικό Συνέδριο με θέμα 'Οικολογική Δυναμική και Ανθρώπινη Φύση - Ο κίνδυνος μαζικής καταστροφής της ζωής στον πλανήτη γη' πραγματοποιείται στους Δελφούς (Eυρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφώ ν), από 5 μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2002 . Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Δελφική Εταιρεία και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το θέμα ολιστικά και διεπιστημονικά. Ιδιαίτερη δε έμφαση θα δοθεί στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης.

Η εναρκτήριος ομιλία του συνεδρίου θα δοθεί από την Mary Ellen Avery, πρόεδρο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο των Επιστημών (ΑΑ AS). Θα ακολουθήσουν συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια, που θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων όπως: πρόοδος και εξέλιξη στις φυσικές επιστήμες, πόλεμοι με μέσα μαζικής καταστροφής, πληθυσμιακή έκρηξη, οικολογική δυναμική και η αποδιοργάνωση του περιβάλλοντος, επίδραση της τέχνης στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών περιλαμβάνονται οι: Κ. Σέκερης (καθηγητής Βιολογίας, Παν/μιο Αθηνών), Sir Bernard Crick (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Birkbeck του Λονδίνου), Sir Joseph Rotblat (ομότιμος καθηγητής του Pugwash, Μ. Βρετανία), Κ. Στεφανής (ακαδημαϊκός, καθηγητής Ψυχιατρικής, Παν/μιο Αθηνών), Γρ. Νικολής (καθηγητής Φυσικής και Φυσικοχημείας, Πανεπιστήμιο Βρυξελλών), Α. Ιωαννίδης (καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Δυναμικής του Ανθρώπινου Εγκεφάλου, Ινστιτούτο RIKEN, Iαπωνία), Μ. Κούκου (καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης , Ελβετία), M. Higgins (πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ιρλανδίας) κ.ά.

Πληροφορίες
Γραμματεία Συνεδρίου,
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (κα Μαίρη Κοντογιάννη )
τηλ.: 010 7273501, fax: 010 7246618, e-mail:gramma@eie.gr
http://www.eie.gr/conference/delphiki/index.html

 

Μάθετε Περισσότερα