Medi@terra 2001: Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας - Πρόσκληση για υποβολή έργων

11.06.2001

Πορεία από Νότο προς Βορρά θα ακολουθήσει φέτος το φεστιβάλ Medi@terra, παρουσιάζοντας καινοτόμα έργα τέχνης στο μεταφερόμενο μικρομουσείο του και διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε μια σειρά ευρωπαϊκές πόλεις από το Λαύριο, τη Σόφια και το Μάριμπορ μέχρι και τη Φραγκφούρτη. Το φεστιβάλ διοργανώνεται το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου - 15 Οκτωβρίου 2001, από το Κέντρο για την Τέχνη και τις Νέες Τεχνολογίες ΦΟΥΡΝΟΣ.

Και στη νέα του μορφή, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει έργα καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται για έρευνα και πειραματισμό με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο ψηφιακός πολιτισμός. Τα εκθέματα θα περιλαμβάνουν cd-rom, έργα net art και computer art, ψηφιακή φωτογραφία, διαδραστικά αντικείμενα και εγκαταστάσεις μεγέθους χειραποσκευής, ηχητικά περιβάλλοντα και ηλεκτρονική μουσική, προβολές, αρχείο με έντυπο υλικό, κείμενα σε ψηφιακή μορφή, οπτικοακουστικές προτάσεις και παρουσιάσεις, ενώ θα παρουσιάζεται επίσης και υλικό από τις εμπειρίες του ταξιδιού. Τέλος, τις δραστηριότητες του φεστιβάλ θα συμπληρώνει και δημόσια συζήτηση με θέμα την άλλη πλευρά της παγκοσμιοποίησης. 

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Ιουλίου για την υποβολή έργων και η 31η Ιουνίου για την υποβολή προτάσεων για διαδραστικά αντικείμενα ή διαδραστικές εγκαταστάσεις.

Πληροφορίες 
ΦΟΥΡΝΟΣ - Κέντρο για την Τέχνη και τις Νέες Τεχνολογίες
Μαυρομιχάλη 168, 11472 Αθήνα
τηλ.: 01 6460748, 6420451 (κα Δάφνη Δραγώνα)
e-mail: daphne@fournos-culture.gr