Εκπαιδευτικά προγράμματα από το EIT Health για φοιτητές, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της υγείας

Δείτε τι σας ταιριάζει και δηλώστε συμμετοχή για μια αξέχαστη μαθησιακή εμπειρία, πλήρως εναρμονισμένη με τις δεξιότητες που απαιτούνται στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Το EIT Health Campus αποτελεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΙΤ Health για συνεχή κατάρτιση και νέες δεξιότητες στην καινοτομία στον τομέα της υγεία, στην Ευρώπη. Γεφυρώνει την απόσταση ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις επιχειρήσεις για να αναβαθμίσει τις ικανότητες των επαγγελματιών με νέες καινοτόμες τεχνικές, παρέχοντας ταυτόχρονα πρακτικές γνώσεις και έμπνευση για να μεταδώσουν τη μελλοντική καινοτομία.

Αν είστε φοιτητής, επιχειρηματίας ή επαγγελματίας στον κλάδο της υγείας ενημερωθείτε για τα τρέχοντα προγράμματα και επιλέξτε αυτό που πραγματικά ταιριάζει στις ανάγκες σας:

  • Μεταπτυχιακά προγράμματα και θερινά σχολεία για φοιτητές
  • Εκπαίδευση για επιχειρηματίες και όσους καινοτομούν στην υγεία
  • Προγράμματα για την ενεργή συμμετοχή πολιτών και ασθενών

L-ead: Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στην ηλεκτρονική υγεία με νέες δεξιότητες 

Το φετινό θερινό σχολείο που απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες υγείας εστιάζει στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία και στην κατανόηση από τους συμμετέχοντες των πλεονεκτημάτων του ψηφιακού οικοσυστήματος, χρησιμοποιώντας καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους.  Κατά τη διάρκεια του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί 6-10 Ιουλίου 2020 και 13-17 Ιουλίου 2020 διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι οριζόντιες δεξιότητες που απαιτούνται για να ενταχθούν οι προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα της υγείας, καθώς και πώς πρέπει να αναπτυχθεί το ανθρώπινο δυναμικό για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες των συστημάτων υγείας στην ψηφιακή εποχή. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 24 Μαΐου.

EXPERT3D:  Διατομεακό πρόγραμμα για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην ιατρική απεικόνιση

Το EXPERT 3D είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα εξοπλίσει τους επαγγελματίες υγείας με θεωρητική και πρακτική γνώση για να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες απεικόνισης στη διάγνωση, αξιοποιώντας τεχνολογικά επιτεύγματα όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση, η τεχνητή νοημοσύνη και οι τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Οι τεχνολογίες αυτές έχουν ενθαρρύνει τη συγχώνευση μεταξύ μηχανικής (engineering) και φαρμακευτικής δημιουργώντας, ως αποτέλεσμα, μια ζήτηση για επαγγελματίες με νέες δεξιότητες που ενώνουν τους δύο τομείς. Τα πρόγραμμα απευθύνεται για πρώτη φορά, όχι μόνο σε γιατρούς, αλλά και σε βιολόγους μηχανικούς, επιστήμονες πληροφορικής, τεχνικούς στη διαγνωστική απεικόνιση, κ.ά. Το θερινό σχολείο φέτος θα πραγματοποιηθεί λόγω COVID -19 από τις 21/09/2020 μέχρι και τις 14/11/2020 στη Νάπολη και στη Βαρκελώνη (τα μαθήματα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19).   

SHEBUCAR για να δημιουργήσετε μια υγιή επιχείρηση στον τομέα της υγείας 

Το Θερινό Σχολείο επιχειρηματικότητας στον τομέα της υγείας  SHEBUCAR έχει ως στόχο να συγκεντρώσει προκλήσεις από τους παρόχους υγείας,  μέσω μιας μεγάλης δημιουργικής διαδικασίας ανάλυσης, χρηματοδότησης, για να αναπτυχθούν στοχευμένες λύσεις που θα οδηγήσουν σε επιχειρηματικά σχέδια και τελικά σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Θα πραγματοποιηθεί από τις 6-17 Ιουλίου στο Ντελφτ και στη Βαρκελώνη (τα μαθήματα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέχρι τις 31 Μαΐου. Απευθύνεται σε προποτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες και ερευνητές.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα είναι στην πλειονότητά τους δωρεάν, ανταγωνιστικά, με διαφορετικές διαδικασίες υποβολής αιτήματος και διαφορετικά κριτήρια επιλογής. 

Το EIT Health αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Yποστηρίζει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και νέους εξερευνητές της ψηφιακής υγείας να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Ευρώπης. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o πόλος του EIT Health στην Ελλάδα.

Δείτε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σπουδαστές, ερευνητές, αποφοίτους και επιχειρηματίες εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΚΤ, Γιώργος Μέγας megas@ekt.gr

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT

Μάθετε Περισσότερα