Πρόγραμμα StarShip από το EIT Health: νέες ευκαιρίες για σπουδαστές και απόφοιτους του κλάδου υγείας

Το Πρόγραμμα StarShip του EIT Health αναμένεται να προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με τη καινοτομία στον τομέα της υγείας, στις προδιαγραφές της βιομηχανίας του κλάδου και να συνεργαστούν με καινοτόμες εταιρείες

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology, ΕΙΤ) που απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους του κλάδου υγείας, είναι ανοικτό για την υποβολή συμμετοχών μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2020. Το πρόγραμμα StarShip αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία του EIT Health σε συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαίους βιομηχανικούς εταίρους στον τομέα της υγείας, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Coimbra, το IESE Business School, το RISE (Ινστιτούτο Ερευνών της Σουηδίας), το Instituto Pedro Nunes και 7 συνεργαζόμενες εταιρείες.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα διαφορετικών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, το StarShip αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με την καινοτομία στον τομέα της υγείας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο βιομηχανικό και ερευνητικό περιβάλλον και να συνεργαστούν με καινοτόμες εταιρίες μέσα σε πολύ ικανές και διεπιστημονικές ομάδες εργασίας, συμβάλλοντας ενεργά στην επίλυση μιας πραγματικής βιομηχανικής πρόκλησης.

Σε αυτές τις πολυεπιστημονικές ομάδες, οι υποψήφιοι θα αναπτύξουν απαντήσεις σε συγκεκριμένες προκλήσεις, τις οποίες θα επικυρώσουν σε πραγματικό περιβάλλον, με την καθοδήγηση της ακαδημαϊκής ομάδας StarShip. Το αποτέλεσμα του StarShip θα είναι η ανάπτυξη ή/και η σημαντική συμβολή - σε προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την αγορά σε συνεργασία με τον βιομηχανικό εταίρο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) που είναι ο πόλος-Hub του EIT-Health στην Ελλάδα (κ. Γιώργο Μέγα megas@ekt.gr, και Δρ. Χριστίνα Πασκουάλ, cpascual@ekt.gr) ή να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο https://www.starship.eithealth.eu/.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT, Εuropean Institute of Innovation and Technology), με χρηματοδότηση 2,35 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του «Τριγώνου της Γνώσης» (εκπαίδευση, έρευνα, επιχειρηματικότητα) μέσω των «Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας» (Knowledge Innovation Clusters, KICs). Το ΕΙΤ αναπτύσσει δράσεις για: εκπαίδευση των ερευνητών σε θέματα επιχειρηματικότητας (μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές και προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης), ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων, δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων (start-up incubation, μεταφορά τεχνολογίας, σύνδεση έρευνας και παραγωγής, βραβεία, επιταχυντές).

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στο τομέα της υγείας. Με περισσότερους από 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ, το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών του τομέα υγείας σε όλη την Ευρώπη, επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της, διευκολύνοντας την παραγωγή καινοτόμων ιατρικών προϊόντων εντός της ΕΕ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στην υγεία και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology, EIT).

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα. Το 2019 το ΕΚΤ υποστήριξε περισσότερες από 20 νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του EIT Health. Περισσότεροι από 60 σπουδαστές στον τομέα της Υγείας ενημερώθηκαν για προγράμματα του EIT Health και 12 από αυτούς επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT