Η Κοινωνία της Γραφής στο Αιγαίο της 2ης Χιλιετίας π.Χ. στον Α' κύκλο ομιλιών του ΕΙΕ

Ο κύκλος των ομιλιών περιλαμβάνει τρεις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τον Α΄ Kύκλο Oμιλιών 2016-2017 με θέμα “Η Κοινωνία της Γραφής στο Αιγαίο της 2ης Χιλιετίας π.Χ.” διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του EΙΕ (Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας). Ο κύκλος των ομιλιών περιλαμβάνει τρείς εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). 

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, η Άννα Μιχαηλίδου, ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών, από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ, θα μιλήσει για την επινόηση της μέτρησης και την εφεύρεση της γραφής, ενώ ο Β. Πετράκης, Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας, θα παρουσιάσει την ιστορία της γραφής στο πρωτοϊστορικό Αιγαίο. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο Βασίλης Αραβαντινός, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, θα μιλήσει για τη Μυκηναϊκή κοινωνία των Θηβών. Τέλος, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, ο Ερευνητής Χρήστος Μπουλιώτης, θα μιλήσει για τη Θρησκεία των Μυκηναίων όπως προκύπτει από τα κείμενα των πινακίδων Γραμμικής Β' γραφής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του κύκλου με όλες τις ομιλίες είναι διαθέσιμο εδώ.

Το πρόγραμμα των Ειδικών Μορφωτικών Εκδηλώσεων ''Επιστήμης Κοινωνία' του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, διοργανώνεται, επί σειρά ετών, με στόχο τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης και πληροφορίας στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι το ΕΙΕ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, τόσο των ανθρωπιστικών όσο και των θετικών και τεχνολογικών επιστημών. Το ΕΙΕ είναι ένα διεπιστημονικό κέντρο ερευνών, το οποίο απαρτίζεται σήμερα από τρία ερευνητικά Ινστιτούτα, ένα στην περιοχή των Ανθρωπιστικών Επιστημών και δύο στην περιοχή των Θετικών Επιστημών, και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Επισημαίνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, και θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης για το σύνολο των εκδηλώσεων του κύκλου σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Oι ομιλίες θα μεταδίδονται απευθείας σε live streaming στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live. Περισσότερες πληροφορίες για τις Μορφωτικές Εκδηλώσεις του ΕΙΕ παρέχονται στο τηλέφωνο 210 7273516 (Μαίρη Κοντογιάννη) και e-mail: mkont@eie.gr.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών