Workshop για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον τομέα του eHealth στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020

Εκπρόσωποι των Εθνικών Σημείων Επαφής για την Κοινωνική Πρόκληση «Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία», μαζί με αξιολογητές και επιτυχημένους υποψήφιους σε έργα στον τομέα του eHealth που χρηματοδοτούνται μέσω του Ορίζοντα 2020, θα παρουσιάσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020) και μέλος του δικτύου Enteprise Europe Network-Hellas, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ), διοργανώνουν το workshop “Funding Opportunities of the EU Programme for Research & Innovation – Horizon 2020 – in the eHealth sector”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (12:00-15:00) στην Αθήνα, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Hall: MC2), στο πλαίσιο του eHealth Forum 2016.

Κατά τη διάρκεια του Workshop, εκπρόσωποι των Εθνικών Σημείων Επαφής για την Κοινωνική Πρόκληση «Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία», μαζί με αξιολογητές και επιτυχημένους υποψήφιους σε έργα στον τομέα του eHealth που χρηματοδοτούνται μέσω του Ορίζοντα 2020 (Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία της ΕΕ), θα παρουσιάσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία την περίοδο 2014-2020, αναμένεται να διαθέσει περισσότερα από 7 δισ. ευρώ στην Κοινωνική Πρόκληση 1 «Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία», συμπεριλαμβανομένων και του τομέα eHealth και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τη Γήρανση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 20% του προϋπολογισμού απευθύνεται στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), μέσω συνεργατικών έργων (13%) και συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις ΜμΕ (7%).

Στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στις πρώτες προκηρύξεις της Κοινωνικής Πρόκλησης 1 «Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία» είναι διαθέσιμα στους εξής συνδέσμους:http://metrics.ekt.gr/el/node/314 και http://metrics.ekt.gr/el/node/314.

Η εγγραφή στο workshop είναι δωρεάν, για την παρακολούθησή του, όμως, απαιτείται εγγραφή στο Συνέδριο eHealth Forum 2016 και καταβολή του αντίστοιχου κόστους (η συμμετοχή στελεχών του δημόσιου τομέα είναι δωρεάν)..

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) υποστηρίζει ως Εθνικό Σημείο Επαφής (National Contact Point) την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020". Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, Καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης