Προκήρυξη 31 υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα και 80 ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα από το ΙΚΥ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα (μεταδιδακτορική έρευνα, ερευνητικά προγράμματα) είναι η 21η Μαρτίου 2016.

Την προκήρυξη 31 θέσεων υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα και τη χρηματοδότηση 80 συνολικά ερευνητικών προγραμμάτων ανακοίνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα την 21η Μαρτίου 2016.

Οι υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα θα χορηγηθούν σε τέσσερις θεματικές περιοχές αιχμής και σε εξειδικεύσεις που ορίζονται στην προκήρυξη. Η κατανομή των θέσεων ανά επιστημονικό τομέα γίνεται, ως ακολούθως:

  • Ενέργεια - Βιομηχανία: 7 θέσεις
  • Υγεία: 9 θέσεις
  • Βιομηχανία: 7 θέσεις
  • Υποδομές - Αστική Ανάπτυξη - Περιβάλλον: 8 θέσεις

Η προκήρυξη για χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που θα εκπονηθούν αποκλειστικά σε ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης αφορά σε τρεις θεματικές περιοχές και η κατανομή των θέσεων ανά επιστημονικό τομέα γίνεται, ως ακολούθως:

  • Ενέργεια: 26 θέσεις
  • Βιομηχανία: 28 θέσεις
  • Υποδομές - Αστική Ανάπτυξη - Περιβάλλον: 26 θέσεις

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα υποτροφιών υλοποιούνται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens.

Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, η διάρκεια και οι οικονομικές παροχές είναι διαθέσιμες στο πλήρες κείμενο της Προκήρυξης του ΙΚΥ που μπορείτε να βρείτε στον σχετικό σύνδεσμο.

Οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στα γραφεία του ΙΚΥ- Τμήμα Διαγωνισμών (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία). Πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726395, 210-3726346 και 210-3726364 και στα γραφεία του ΙΚΥ .