Πρώτη συνάντηση των Αθηνών για τις ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στις 3 & 4 Δεκεμβρίου

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην αναπτυξιακή διαδικασία της Ελλάδας και της Ευρώπης μέσα από την αποτελεσματική χρήση των νέων οικονομικών εργαλείων για τις ΜμΕ

Την πρωτοβουλία για την 1η συνάντηση των Αθηνών για τις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) ανέλαβαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ με τη διοργάνωση του Συνεδρίου "Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχημα για την επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη" στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2015 (Ξενοδοχείο Hilton). Στο Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν Υπουργοί της Κυβέρνησης, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών οργανώσεων και ερευνητικών ινστιτούτων για τις ΜμΕ, θα μιλήσει και η Δρ Εύη Σαχίνη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην αναπτυξιακή διαδικασία της Ελλάδας και της Ευρώπης μέσα από την αποτελεσματική χρήση των νέων οικονομικών εργαλείων για τις ΜμΕ. Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα προβληθεί σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη "Ως εδώ" που αφορά στο πως βιώνουν την κρίση οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Η Δρ Εύη Σαχίνη θα συμμετάσχει στην ενότητα του Συνεδρίου "Διεθνοποίηση - Περιφερειακή Συνεργασία - Δημιουργώντας συνέργειες με τις ΜμΕ στην περιφέρεια της Ευρώπης". Ως μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, το ΕΚΤ παρέχει oλοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία. Το Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, το ΕΚΤ εξυπηρετεί, σε τοπικό επίπεδο, τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα SME Instrument ομάδες, παρέχοντας συμβουλές για την επιλογή συμβούλου και προσφέροντας πρόσβαση στα σεμινάρια καθοδήγησης. Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ SME Instrument έχει στόχο να προωθήσει τις πραγματικά καινοτόμες ιδέες που στηρίζονται σε βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο με δυνατές προοπτικές επιτυχίας στην αγορά.

Αναλυτικότερα, ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκης, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθ. Κ. Λούκα Κατσέλη, ο Επικεφαλής του ΟΟΣΑ για το Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης στην Ελλάδα, κ. Christian Daude, ο Υπεύθυνος Επενδύσεων και Μικροχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, κ. Riccardo Aguglia, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, κ. Νίκος Μυρτάκης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής, Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Wojciech Sopinski, ο Υπεύθυνος Μονάδας Προγράμματος COSME και Πολιτικών ΜμΕ, Γ.Δ.Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Κώστας Ανδρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος ΕΟΚΕ με την ευθύνη του προϋπολογισμού, κ. Michael Smyth, ο Αντιπρόεδρος Ιταλικής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (CNA), κ. Giuseppe Oliviero, ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, ο Υπεύθυνος Μονάδας ΜμΕ, Τμήμα Επιχειρήσεων, Διεθνές Γραφείο Εργασίας, κ. Markus Pilgrim, ο Πρόεδρος ΕΤΕΑΝ, κ. Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, ο Πρόεδρος ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Αντιπρόεδρος της UEAPME, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς καθώς επίσης εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Συνομοσπονδιών ΜμΕ από Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Πολωνία, Γαλλία, Ρουμανία, Αυστρίακαι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Enterprise Greece.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΓΣΕΒΕΕ, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης