Blue Hackathon: Ένα διήμερο για τα ανοικτά δεδομένα στην ακτοπλοϊκή κίνηση στο Αιγαίο

Στόχος του Blue Hackathon είναι να γίνει επεξεργασία αυτών των ανοιχτών δεδομένων, καθώς και να διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιoποίησής τους, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων της Ναυτιλίας και του Τουρισμού και να διατυπωθούν πολιτικές με σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας των νησιών και την ανάπτυξη των Μεταφορών και του Τουρισμού στο Αιγαίο.

To Blue Hackathon, μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ανοικτών δεδομένων στις επιβατικές μεταφορές στο Αιγαίο και την ανάπτυξη μεθόδων και εφαρμογών για την αξιοποίησή τους, διοργανώνεται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά και στη Χίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα δημιουργηθούν σειρές ανοικτών δεδομένων βασισμένες στην ακτοπλοϊκή κίνηση στο Αιγαίο. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής για συμμετοχή στο Blue Hackathon είναι στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του Blue Hackathon είναι να γίνει επεξεργασία αυτών των ανοιχτών δεδομένων, καθώς και να διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιoποίησής τους, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων της Ναυτιλίας και του Τουρισμού και να διατυπωθούν πολιτικές με σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας των νησιών και την ανάπτυξη των Μεταφορών και του Τουρισμού στο Αιγαίο. Τα δεδομένα που θα γίνουν ανοικτά και θα αξιοποιηθούν μετέπειτα, αφορούν στην έκφραση ακτοπλοϊκής ζήτησης, σε αναχωρήσεις και αφίξεις ανα λιμάνι, καθώς και σε δρομολόγια πλοίων

Η διήμερη εκδήλωση Blue Hackathon απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με δεδομένα που για πρώτη φορά καθίστανται ανοικτά με συστηματικό τρόπο, να αξιοποιήσουν τη γνώση που προσφέρουν αυτά τα δεδομένα προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στην οργάνωση των δρομολογίων των επιβατηγών πλοίων στο Αιγαίο, σε όσους ασχολούνται με ανάλυση δεδομένων και προγραμματισμό και ενδιαφέρονται για ανάπτυξη εφαρμογών για τους τομείς των Μεταφορών, της Ναυτιλίας και τον Τουρισμό, καθώς και σε φοιτητές και νεαρούς επιστήμονες.

Το διήμερο Blue Hackathon διοργανώνεται από τη Μονάδα Αριστείας Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων, το Εργαστήριο Νησιωτικής και Τοπικής Ανάπτυξης, το Εργαστήριο Διαχείρισης Πληροφορίας και την ΕΕΛ/ΛΑΚ, ενώ την εκδήλωση υποστηρίζει και η εταιρία Forthcrs.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΕΛ/ΛΑΚ

Μάθετε Περισσότερα