Εκδήλωση με θέμα "Χρηματοδότηση για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα" στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για την ενσωμάτωση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις, καθώς και για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων στον Ορίζοντα 2020, το πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία

Εκδήλωση με θέμα "Χρηματοδότηση για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα" στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Αίθουσα Ολυμπιάς, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 16:00. Την εκδήλωση διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και μέλος του δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ), η ΔΕΘ και το Δίκτυο Πράξη.

Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με την ενσωμάτωση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις, καθώς και για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων στον Ορίζοντα 2020, το πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) υποστηρίζει ως Εθνικό Σημείο Επαφής (National Contact Point) την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (www.ekt.gr/horizon2020). Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, Καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης.

Το Enterprise Europe Network-Hellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης