Περισσότερες από 200 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις στη διεθνή εκδήλωση "European Maritime Day 2015 - Matchmaking event"

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 (European Maritime Day Conference 2015, EMD), η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας) και συγκεντρώνει πλήθος επιχειρηματιών, επιστημόνων αλλά και εκπροσώπων δημόσιων και άλλων φορέων.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων European Maritime Day 2015, που διοργάνωσε στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2015 το Enterprise Europe Network - Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) είχε ενεργό ρόλο στην εκδήλωση, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, ώστε να πραγματοποιήσουν διεθνείς επιχειρηματικές και ερευνητικές συνεργασίες.

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 (European Maritime Day Conference 2015, EMD). Το Συνέδριο αποτελεί την κύρια ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας) και συγκεντρώνει πλήθος επιχειρηματιών, επιστημόνων αλλά και εκπροσώπων δημόσιων και άλλων φορέων.

Η ανταπόκριση ελληνικών και ξένων οργανισμών ήταν μεγάλη, καθώς πάνω από 140 οργανισμοί (85 ελληνικοί και 64 ξένοι οργανισμοί από 25 χώρες) πραγματοποίησαν εγγραφή στην εκδήλωση μεσιτείας. Έλαβαν χώρα πάνω από 200 διμερείς συναντήσεις σε μία προσπάθεια να συνάψουν εμπορικές, τεχνολογικές ή/και ερευνητικές συνεργασίες.

Οι συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι οργανισμών λιμένων, ναυπηγείων, ναυτιλιακών εταιρίων, cluster, περιβαλλοντικών οργανισμών, επιστημονικών και ερευνητικών φορέων και δημόσιων οργανισμών.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στους τομείς της θαλάσσιας βιομηχανίας (θαλάσσια πολιτική, παράκτιες περιοχές και λιμάνια, θαλάσσιο περιβάλλον και προστατευόμενες περιοχές, θαλάσσιες και ναυπηγικές τεχνολογίες και εξοπλισμός, θαλάσσιες υπηρεσίες και μεταφορές, θαλάσσια ασφάλεια, δεξιότητες και εκπαίδευση) και της γαλάζιας ανάπτυξης (υδατοκαλλιέργεια, παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, γαλάζια βιοτεχνολογία, ωκεάνια ενέργεια, εκμετάλλευση κοιτασμάτων του θαλάσσιου βυθού, θαλάσσια επιστήμη, έρευνα και καινοτομία).

Η αξιολόγηση της εκδήλωσης τόσο από τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ιδιαίτερα θετική. Η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Lowri Evans, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση στην Ελλάδα μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης στον τομέα των ναυτιλιακών.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ΕΚΤ σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και με την υποστήριξη της Θεματικής ομάδας "Maritime Industry & Services" του Δικτύου Enterprise Europe Network.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network - Hellas